Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

samedi, 11 avril 2015

Présidentielles 2017 – C. Troadec, maire de Carhaix, part à la chasse aux signatures…

Dans la perspective des élections présidentielles de 2017, Christian Troadec, maire de Carhaix, conseiller Départemental dans le Finistère, va entreprendre un tour de France des Régions afin de recueillir les promesses de signature permettant une candidature régionaliste à l’élection majeure en France. Son premier déplacement se déroulera la semaine prochaine en Alsace, région sacrifiée dans le cadre de la réforme territoriale. Suivront ensuite, dans les prochaines semaines et mois, des déplacements en Catalogne, Pays Basque, Corse, Occitanie…

Christian Troadec espère recueillir les signatures nécessaires afin que le poids des Régions pèse sur la prochaine présidentielle et engage la France sur la voie d’une véritable régionalisation, seule solution possible pour sortir le pays de la crise profonde dans lequel il est englué. L’Etat Français, centralisé, au contraire de toutes les grandes nations européennes, est aujourd’hui sclérosé, replié sur lui-même et a peur de toutes les initiatives qui ne viennent pas de Paris. Pour Christian Troadec, qui avait déjà fait savoir il y a plusieurs mois que les régionalistes devaient faire entendre leurs propositions à l’élection présidentielle, « il est urgent d’ouvrir grandes les portes et les fenêtres de la régionalisation pour aérer et vivifier les territoires et libérer les énergies. La sortie de la crise passera par la régionalisation et le dynamisme des territoires dans le respect de leur identité ».

Communiqué du mouvement-bretagne-progres.fr

Pour Pais Nostre, l'initiative de Christian Troadec est excellente... !

Cristian Mas... Adieu Amic

Cristian Mas.jpg

vendredi, 10 avril 2015

La Taulejada de pais Nostre

Affiche Taulejada 2015.jpg

Colloque sur la Fusion Régionale, Intervention de Jean-François Laffont

jeudi, 09 avril 2015

COLLOQUI DE TOLOSA ...5 ENTREVISTAS SUS LO BLOG" DEMOCRACIAOCCITANIA ".

Per melhor comprener l'importància del COLLOQUI OCCITAN  que s'es tengut a Tolosa lo dissabte 4 d'abrial ,cal escotar cinc entrevistas sus lo blog "democracia occitania".

Pere Manzanares (Collectiu Sèm), Gérard Onesta (Vice-Pdt de la region M.P ) ,Patric Lasseube ( Modem ) ,A.Surre-Garcia (Escrivan) e JL Blénet (Calandretas) fan d'analisas de tria ...

 democraciaoccitania.blogspot.com

LA CULTURA OCCITANA A L'ONOR DINS L'AGLOMERACION DE BESIERS .

"Lo pais Besierés es un espaci qu'a un pè dins la Mar Mediterranèa e a l'encop dins las planas viticolas ... ço que fedèra aquèl airol geografic es tot ço lo liga a sa cultura occitana qu'es inerenta al territori" ço ditz lo cantaire Joanda dins lo jornal La Setmana .

Lo president de l'Aglomeracion de Besièrs Frederic Lacas ven de lançar tota una politica d'animacion occitana e es Joanda que n'es cargat .Una plan bona novèla !

Pendent los meses a venir ,d'abril a la tardor , tota una programacion artistica occitana es prevista ,amb un fum d'espectacles ,de concèrts,balètis e mercats .

. www.beziersmediterranee.com

mercredi, 08 avril 2015

LO 7 DE JUNH PAIS NOSTRE S'ACAMPA A ROCAFORT DE LAS CORBIERAS .

Lo Movement Pais Nostre tendra son Amassada lo dimenge 7 de Junh a Rocafort de las Corbiéras ( 10oras ,Fogal del campèstre ) .

A l'ordre del jorn : lo bilanç dels Colloquis de Narbona e Tolosa/ lo punt apuèi las eleccions departamentalas amb los elegits/ las eleccions regionalas de Decembre .

A 12 oras ,aperitiu de pais e Taulejada animada pel cantaire del grop Test Cristian Almerge ( participacion 10 euros ) .

lundi, 06 avril 2015

A voir : Le Colloque Occitan de Toulouse sur le blog de viure al pais

http://france3-regions.blog.francetvinfo.fr/le-blog-de-viure-al-pais-france3/2015/04/06/un-mariage-a-loccitane.html

http://france3-regions.blog.francetvinfo.fr/le-blog-de-viure-al-pais-france3/wp-content/blogs.dir/141/files/2015/04/3.jpg

El govern i ERC ja preparen plans de contingència per a l'estat català

El govern i ERC han començat a preparar plans de contingència per a preparar la construcció d'un estat català, en cas que el procés d'independència tiri endavant després del 27-S i preveient la possibilitat que l'estat espanyol no s'avingui a negociar. Aquests plans preveuen qüestions com les vies de finançament del nou estat durant els primers mesos de vida, la divisió dels actius i dels passius i l'assumpció de noves competències. N'ha parlat la secretària general d'ERC, Marta Rovira, en una entrevista a l'agència Efe.

Segons Rovira, els plans de contingència han estat encarregats pel govern de la Generalitat, tant al Consell assessor per la Transició Nacional com al Comissionat per a la Transició Nacional. I els republicans esperen anar-hi fent aportacions. 'Esperem que els plans siguin una realitat aviat, i que incloguin totes les hipòtesis de negociació possibles amb el govern espanyol, amb dues opcions damunt la taula: que realment hi hagi alguna mena de negociació, o qui hi hagi una negació de tot', ha dit la dirigent d'ERC.

Rovira ha recordat que durant els divuit mesos de transició nacional, previstos en el full de ruta preacordat per CDC i ERC, 's'hauran de prendre decisions executives, i els àmbits de treball són molt diversos. I insisteix que la negativa a negociar per part de Madrid no ha d'impedir pas que 'des de Catalunya es vagin prenent decisions polítiques i s'executin. 'Segurament això voldrà dir tallar la cinta de la Hisenda General de Catalunya i començar a recaptar, i fer un seguiment de les tensions de tresoreria'.

 

El full de ruta íntegre:

«FULL DE RUTA UNITARI DEL PROCÉS SOBIRANISTA CATALÀ

Aquest full de ruta pretén aplegar les organitzacions sobiranistes que comparteixen l'objectiu que Catalunya iniciï un procés de transició democràtica perquè esdevingui un estat independent si així ho vol la majoria de la ciutadania.

A.  ELECCIONS PLEBISCITARIES

Les eleccions del 27 de setembre, que tindran caràcter plebiscitari, serviran de mecanisme legal per a conèixer la voluntat del poble català sobre el seu futur polític substituint el referèndum que es va impedir realitzar. D'aquesta manera el resultat serà de lectura fàcil i inequívoca per a tothom, dins i fora de Catalunya, i en permetrà l'exercici del mandat corresponent.

Els programes de les candidatures sobiranistes han de deixar clar, com a punt primer i destacat, que votar-les suposa un pronunciament favorable a la independència de Catalunya.

L'eix nacional i social són indestriables; per tant, cal fer una aposta decidida per a la recuperació de l'estat social, especialment en educació, sanitat i pensions, com a drets socials i serveis públics essencials.

És imprescindible expressar una voluntat inequívoca de regeneració democràtica, transparència, retiment de comptes, participació ciutadana i lluita contra la corrupció.

 

B.  DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS

Elaboració d'un projecte de text constitucional en el termini aproximat de 10 mesos, mitjançant un mecanisme participatiu que permeti aplegar més voluntats al projecte a través d'un procés constituent obert en què hi tinguin participació directa els ciutadans (Convenció Constitucional Catalana) i supeditat a un referèndum posterior.

Creació i posada en funcionament de les estructures necessàries del nou estat: hisenda pròpia, seguretat social, transitorietat legal, acció exterior, transició d'infrastructures estratègiques, serveis socials i de salut, proveïment energètic, seguretat...

Exercici dels actes de sobirania necessaris per a construir el nou país.

Recollint el mandat de les eleccions, declaració sobiranista inicial, com a anunci i inici del procés cap a la proclamació del nou Estat, o República catalana, segons els terminis i condicions explicitats en aquest full de ruta. El procés de transició democràtica no quedaria en cap cas supeditat a la vigència jurídica o a eventuals impugnacions d'aquesta declaració.

El procés de transició nacional cap a la proclamació d'un nou estat o República catalana, que s'iniciarà amb les eleccions del 27 de setembre, culminarà en un període màxim de 18 mesos.

 

C.  RELACIONS INSTITUCIONALS

Inici de negociacions amb l'Estat espanyol de les noves condicions: repartiment d'actius i passius, relacions entre els nous estats.

Obertura de negociacions amb les instàncies internacionals per al reconeixement i admissió del nou estat.

Mantenir una actitud expectant respecte de l'alternativa d'un referèndum vinculant per part de l'Estat espanyol sobre la independència de Catalunya.

D.  CULMINACIÓ DEL PROCÉS

Al final d'aquest procés se celebrarà un referèndum vinculant sobre el text constitucional que culminarà l'exercici del mandat democràtic a favor de la constitució del nou Estat català. El resultat positiu d'aquest referèndum permetrà la proclamació de la independència.

Elecció del nou Parlament ja en el nou marc constitucional.

A partir d'aquest moment, negociar les noves formes de relació amb l'Estat espanyol i la Unió Europea.

 

Barcelona, 30 de març de 2015

vilaweb.cat 06/04/15

jeudi, 02 avril 2015

UNA VERTADIERA BONA NOVELA

Christian Astruc, un Occitan à la tête du département du Tarn-et-Garonne

Astruc en occitan veut dire chanceux. Est-ce donc par chance ou par stratégie qu’il a été élu ce matin président de l’assemblée départementale du Tarn et Garonne ?

En tous cas il met fin à l’aire Baylet, et c’est déjà une surprise.

Christian Astruc Photo : Pascale Lagorce France 3

Christian Astruc Photo : Pascale Lagorce France 3

http://france3-regions.blog.francetvinfo.fr/le-blog-de-viure-al-pais-france3/2015/04/02/christian-astruc-un-occitan-a-la-tete-du-departement-du-tarn-et-garonne.html