Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

mardi, 12 juin 2018

TROBADA ISTORICA ENTRE DONALD TRUMP E KIM JONG-UN .

http://img-4.linternaute.com/PwuPsKLBBMoPS7TjhP0szAINUjU=/1240x/smart/212d03257e5340aa9be51b3d439b6c51/ccmcms-linternaute/10814404.jpgEl president nord-americà, Donald Trump, i el dirigent nord-coreà, Kim Jong-un, s’han reunit avui a Singapur per trobar un punt de partida cap a un procés de desnuclearització de la península i un futur tractat de pau entre totes dues potències. Trump ha qualificat la trobada d’històrica. Ambdós dirigents han signat una declaració amb diversos acords sobre la desnuclearització de Corea del Nord.

Kim Jong-un ha acceptat desmantellar el centre principal de proves nuclears i tres més. Per la seva banda, Trump s’ha mostrat esperançat a resoldre el conflicte entre les dues Corees i en què Corea del Nord s’involucri en el comerç mundial. Ja fa set mesos que no hi ha proves nuclears al país asiàtic, però les sancions es mantindran fins que no es verifiqui amb agents internacionals la desnuclearització completa.

El president nord-americà ha afirmat que la situació de conflicte s’hauria d’haver resolt ‘fa molt de temps’. La relació entre tots dos líders ha estat tan fluida que fins i tot Trump ha elogiat Kim Jong-un. Això sí, un dels motius que ha destacat a l’hora de voler arribar a un acord és el cost de les pràctiques militars a la zona: els Estats Units tenen 32.000 soldats destinats a Corea del Sud, un ‘joc de guerra’ segons el president que no es poden permetre a llarg termini.

Vilaweb.cat

Écrire un commentaire