Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

mardi, 03 avril 2018

129 COMMUNAS DE CATALONHA-NORD PER LOS PRESONIERS POLITICS .

https://imatges.vilaweb.cat/nacional/wp-content/uploads/2018/03/H_3330071-604x270.jpgEl Sindicat Intercomunal per a la promoció de les llengües occitana i catalana, que agrupa 129 municipis de la Catalunya Nord, ha aprovat per una moció de suport als presos polítics catalans. El document denuncia que s’està atemptat contra la llibertat d’expressió i que, després del referèndum de l’1-O, s’han empresonat dirigents d’associacions i polítics com Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn, perquè ‘refusen renunciar a les seves idees’.

Des del sindicat asseguren que han viscut amb ‘estupefacció’ com ara també s’han enviat a presó quatre membres del govern català: Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa, a més de l’ex-presidenta del parlament, Carme Forcadell.

‘Això suposa clarament una violació de la llibertat d’expressió i de la llibertat política’, afegeixen. ‘Quan una democràcia empresona els seus ciutadans per les seves idees, quan tria resoldre els seus problemes polítics amb repressió, quan la justícia no és prou independent, aleshores els seus propis fonaments estan amenaçats i en perill’, afirmen.

El sindicat ja va aprovar el passat mes de setembre una moció de suport als més de set-cents batlles catalans investigats per l’organització de l’1-O.

Les commentaires sont fermés.