Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

dimanche, 05 novembre 2017

Video de l'Assemblea Nacional Catalana

SEGOLENE ROYAL :" NO ES ACCEPTABLE DIRIGENTS CATALANS A LA PRESO" !

En una entrevista a la cadena RTL, l'excandidata socialista a la presidència considera que "no és acceptable" ficar els dirigents catalans a la presó. "Tothom pot entendre l'estranyesa de veure polítics empresonats al cor d'Europa per liderar una lluita ideològica", apunta Royal, que creu que s'ha posat de manifest "una disfunció" d'Europa. "Les institucions europees han de servir com a centres de mediació", ha reclamat.( ARA.CAT ).

INVITATION / COLLOQUE PAIS NOSTRE LE 25 NOVEMBRE A NARBONNE .

MANIFESTACION OCCITANA LO DIMECRES 8 DE NOV A TOLOSA .

Résultat de recherche d'images pour "PHOTOS DE MANIFESTATION OCCITANE"Lo Collectiu Occitan lança la campanha "Volèm l'occitan cada jorn a la television".

Un primièr passa carrièra se farà lo dimecres 8 de novembre de 2017 a 11 oras 30 Plaça del Capitòli  a Tolosa.

 

. Las associacions e movements sòcis del Collectiu Occitan son :

La Confederacion de las Calandretas, Convergéncia Occitana, IEO ,Pais Nòstre, Bastir  Occitanie, lo Partit Occitan, L’Esquèrra Revolucionaria Occitana, lo Partit de la Nacion Occitana,  l’Associacion Macarel , EELV Occitania .

 

CATALONHA / PER UNA LISTA UNITARIA LO 21 DE DECEMBRE .

Résultat de recherche d'images pour "PHOTOS MANIFESTATIONS POUR LES EMPRISONNES EN CATALOGNE""Les eleccions imposades pel govern espanyol el 21-D són una oportunitat per derrotar una altra vegada l’unionisme, com ja va passar recentment l’1 d’octubre i també el 27 de setembre del 2015. Són una tria decisiva entre democràcia i imposició, entre partits sobiranistes i partits destructors de l’autogovern de Catalunya.

El 80 per cent de la societat catalana sempre ha volgut resoldre aquest conflicte mitjançant les urnes. El sobiranisme, amb tots els seus múltiples matisos polítics, ha abanderat aquest moviment amb radicalitat democràtica gràcies a la mobilització pacífica popular. Al davant ha tingut sempre un adversari poc democràtic, trampós i fins i tot violent, còmplice de fiscals que fabriquen delictes i de jutges que violen els drets humans empresonant líders cívics i polítics innocents elegits democràticament.

La persecució judicial i el linxament personal instigat pel nacionalisme espanyol ens explica què passarà si el 21-D no guanya el bloc sobiranista. Només cal veure com s’ha comportat el govern espanyol, i els partits que li donen suport. Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, el Govern legítim i els membres sobiranistes de la Mesa del Parlament són avui perseguits per les idees polítiques sobiranistes que defensen i no pas per pertànyer a un partit o un altre.

Demanem afrontar aquest moment decisiu de la nostra història bastint un front electoral sobiranista ampli, que vagi més enllà d’una coalició de partits, amb una llista cívica unitària i transversal, que inclogui tots els sectors que volen enfrontar-se al bloc del 155 i de la repressió. Demanem reforçar la unitat d’acció més enllà d’unes sigles i defensar entre tots la democràcia davant el cop d’estat unionista. Tots els que l’1O vam defensar les urnes contra el segrest i la violència policial hauríem de donar suport a aquesta aliança per la democràcia.

Els sobiranistes hem d’anar plegats per recuperar la llibertat. És per això que un grup de persones, provinents d’espais ideològics diversos, ens hem posat a treballar perquè aquesta aliança sigui possible. El 21D no hi ha un altre pla que guanyar, guanyar i guanyar.

Suma’t a aquesta llista i signa per una candidatura unitària i transversal per aconseguir la fi de l’ocupació, la llibertat dels presos polítics i la República."

llistaunitaria.cat

 

samedi, 04 novembre 2017

OCCITANIE / CAROLE DELGA DENONCE LE " JACOBINISME ETRIQUE DE MACRON ".

Résultat de recherche d'images pour "photos carole delga au conseil régional"La  présidente de la Région Occitanie ,Carole Delga, s'en est pris au président de la République Emmanuel Macron et à son gouvernement lors de l'ouverture de la session du conseil régional le vendredi 3 novembre.

Lors de l'ouverture de la session du conseil régional d'Occitanie, vendredi 3 novembre, à Montpellier, la présidente Carole Delga s'est livrée à une charge virulente contre le Président Macron et le gouvernement Philippe, les accusant d'un "jacobisme étriqué, d'un club des puissants guidé par des experts de Paris qui n'ont jamais dépassé le périphérique". Elle a dénoncé "l'idéologie du laisser-faire, de la croyance que le marché fait tout, la fumeuse théorie du ruissellement".

 

 

" SPAIN LAUNCHES ATTACK ON DEMOCRACY " ( THE NATIONAL -SCOTLAND).

COLLOQUE PAIS NOSTRE DU 25 NOV .. S' INSCRIRE POUR LE REPAS .

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/23157208_1273937226085139_8453331822000987175_o.jpg?oh=6fda1586c4da8b47627a9c559fc4d7b1&oe=5A710747

REPAS A 12 H30 A L'OSTAL OCCITAN : 15 Euros / S'INSCRIRE PAR

SMS AU 06 72 55 04 36 .

vendredi, 03 novembre 2017

SAMEDI SOIR ...ALERTE AUX PLUIES ORAGEUSES EN LANGUEDOC .

CARTE ETABLIE PAR " METEO LANGUEDOC " .

GERARD ONESTA DEFENDS LA CATALOGNE AU CONSEIL REGIONAL OCCITAN .

Résultat de recherche d'images pour "PHOTOS DE GERARD ONESTA"Alors que les conseillers régionaux sont réunis, ce vendredi, à Montpellier en assemblée plénière, Gérard Onesta , membre du groupe Nouveau Monde en Commun, a tenu à évoquer la crise en Catalogne :  "La Catalogne bouge et nous regardons ailleurs" a assuré le conseiller régional, rappelant les violences policières lors du referendum du 1er octobre, auxquelles il a assisté.

"La Catalogne pousse un peu sa corne chez nous, dans les Pyrénées-Orientales" a rappelé M. Onesta. "Nous co-gérons avec les élus catalans des fonds européens (Groupement Européen de Coopération Territoriale). L'Europe, considérée comme un oasis démocratique, est un oasis qui s'assèche." Gérard Onesta a débordé sur son temps de parole pour exprimer sa colère et son désarroi face à l'arrestation du gouvernement catalan, et en terminant par ces mots : "Si j'ai une certitude, c'est qu'il y a une différence entre Mariano Rajoy et la Catalogne : c'est que la Catalogne, elle est là pour longtemps." ( L'Indépendant ) .