Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

vendredi, 22 septembre 2017

CATALONHA / SANCHEZ E CUIXART ACUSATS DE SEDICION

La fiscalia general de l’estat espanyol ha presentat una denúncia per sedició davant l’Audiència espanyola, per les manifestacions i concentracions que es van fer a Barcelona dimecres, 20 de setembre, el dia del cop d’estat contra la Generalitat. L’escrit apunta directament com a responsables del ‘delicte’ els dirigents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a més de tots els qui van col·laborar en les concentracions.

El text de la denúncia
La denúncia recull una relació de fets del 20-S després de l’assalt de la Guàrdia Civil a alguns dels departaments de la Generalitat. Assenyala directament Sànchez i Cuixart quan els relaciona amb els discursos que van pronunciar a la concentració del vespre cridant a la mobilització permanent fins que s’alliberessin els detinguts i es fes el referèndum.

També esmenta els desperfectes que van patir vehicles de la Guàrdia Civil i el fet que no poguessin sortir del Departament d’Economia a causa de la concentració al carrer. Així mateix, diu que hi va haver restriccions de trànsit a causa de la multitud mobilitzada. Respecte de l’intent d’assaltar la seu de la CUP sense ordre judicial, diu que els concentrats van impedir-ho ‘amb la força’. També diu que a les vuit del vespre va haver-hi ‘tirs’ per a evitar un ‘atac imminent’ d’una furgoneta policial.

Vilaweb .cat

Les commentaires sont fermés.