Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

jeudi, 31 août 2017

MOBILISACION PER LO REFERENDUM DEL 1 d' OCT DINS LA VAL D'ARAN .

Representats polítics de les diferents formacions araneses, entre els que destaca el batlle de Les, Emili Medan (Unió Aranesa); la diputada de la CUP, Mireia Boya o l’ex-batlle de Viella (Convergència Aranesa), Àlex Moga, han presentat aquest vespre el ‘Manifest de Les‘ en suport al referèndum de l’1 d’octubre. En la presentació, el conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha assegurat, públicament, que hi haurà urnes a tots els municipis de l’Aran i que tots els aranesos podran votar l’1-O.

El manifest conté deu punts, entre els quals destaquen que l’Aran defensa el dret de decidir de Catalunya i de tots el pobles que el vulguin exercir, que observen amb preocupació el conflicte institucional nascut arran de la convocatòria del referèndum de l’1-O i que només exercint el dret a vot es pot solucionar el conflicte. En el manifest també celebren la determinació del Govern de la Generalitat d’impulsar una nova legalitat per fer possible la votació e l’1-O i demanen a tots els batlles i representants institucionals de l’Aran que obrin amb normalitat els col·legis electorals l’1-O perquè els ciutadans de Catalunya puguin expressar lliurement el seu futur.

Els promotors del manifest són deu: tres representants d’Unió Aranesa, dos de Convergència Democràtica Aranesa, dos de Podem, dos de la CUP i un de l’ANC i ja s’hi han adherit cap a 140 persones, entre particulars i entitats.

Vilaweb.cat

Les commentaires sont fermés.