Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

dimanche, 20 août 2017

PARC NATUREL REGIONAL DE LA NARBONNAISE /EDITO EN OCCITAN

Lo primièr numerò de la Letra d’informacion arriba dins un moment especial del Pargue, del Pargue vòstre . De fach, dins lo país del  Narbonés i a un fum de projèctes d’acapçaments e de politicas publicas e lo pargue porta pèira a tot aquel trabalh. Nos cal tamben saludar la contribucion de l’ancian director del pargue, Alan Perea . Ara, va defendre lo país Narbonés endacom mai e aprèp aver botar en camin una situacion melhora per las institucions, las finanças e las estructuras del pargue. Expertesa d’engenhaire, experiéncia de terren e vista an portat lo pargue, la seva equipa e los companhs a un polit nivèl de reconeissença.

La mission del pargue se fa dins un estat d’esperit amb de valors, e las forças vivas s’acampan a l’entorn de las riquesas del patrimoni natural e cultural. Sém a la mitat de l’apelacion PNR 2010 / 2022, nos cal èsser fièr de véser lo nostre territori amb un instrument de qualitat, una cogestion dins cada zona umida del PNR. L’equipa tecnica es estructurada amb las competéncias reglementaris e lo partenariat se refortis amb lo païs e sos actors.

Alavetz, vos prepausi de vos passejar dins l’actualitat, amb d’accions de tria, de far coneissença amb lo trabalh de l’equipa e dels companhs, al servici del país . Cal perseguir e desvolopar aquèla aisina de concertacion e de programacion del Pargue natural regional.

Bernat Devic , Pdt del PNR del narbonés / Traduccion : Joan-Pèire Laval .

Les commentaires sont fermés.