Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

mercredi, 16 août 2017

UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU A PRADA DE CONFLENT (16-23 d'AGOST ) .

Résultat de recherche d'images pour "photos universitat catalana d'estiu"La XLIX Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que comença avui a Prada de Conflent i acabarà el dia 23, estudiarà el procés independentista de Catalunya. ‘Creiem que la Universitat ha d’aportar algunes idees sobre el procés i la possibilitat que es produeixi un canvi al país’, diu el president, Jordi Casassas, que explica que l’objectiu és reunir una sèrie de reflexions per a presentar-les en l’UCE de l’any vinent, coincidint amb el cinquantè aniversari. També diu que l’UCE desitja que triomfi el procés independentista: ‘Si triomfés, l’UCE seria una de les plataformes situades fora de l’estat espanyol que permetria de mantenir viu el vincle dels Països Catalans’.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, inaugurarà el certamen d’enguany, en què es lliurarà el premi Canigó al diputat de Junts pel Sí Lluís Llach. A més, es recordaran les figures de Josep Puig i Cadafalch i Enric Prat de la Riba, com ‘els primers presidents amb voluntat d’estat’.

En la sessió sobre ‘El camí cap a la llibertat’, hi participaran els presidents d’Òmnium, Jordi Cuixart, i de l’ANC, Jordi Sànchez, a més de polítics com Ferran Civit (ERC), Mireia Boya (CUP) i Antoni Castellà (Demòcrates), que tractaran sobre el procés de canvi d’una comunitat autònoma a estat.

Vilaweb.cat

Les commentaires sont fermés.