Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

mardi, 11 juillet 2017

PABLO IGLESIAS E LO REFERENDUM DE CATALONHA LO 1er d'OCTOBRE .

Pablo Iglesias ha donat suport a la posició de la batllessa de Barcelona, ​​Ada Colau, que ahir va dir que l’ajuntament posaria totes les facilitats perquè els ciutadans hi poguessin participar: ‘Sigui el que sigui, una mobilització o un referèndum efectiu ‘.

‘Pensem que l’1 d’octubre és una mobilització política legítima i, per tant, s’ha de poder dur a terme amb normalitat i, lògicament, segons el nostre parer, les institucions l’han de facilitar per tots els mitjans’, ha dit al congrés espanyol.

El líder de Podem ha declarat que la posició del partit és la mateixa que la que defensen Colau i el portaveu d’En Comú Podem al congrés, Xavier Domènech, que consisteix a demanar un referèndum pactat, amb garanties i eficàcia jurídica.

Iglesias ha afirmat que dona suport a l’1-O, encara que no és el referèndum que ells volien perquè només mobilitzarà una majoria de votants  independentistes. En aquest sentit, ha dit que el partit continuaria treballant per una consulta vinculant i acordada. Ha afegit que, encara que no volia que Catalunya que se n’anés de l’estat espanyol, la coalició que representa és demòcrata i creu que qualsevol manifestació política ha de ser legítima.

Vilaweb.cat

 

Les commentaires sont fermés.