Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

samedi, 01 juillet 2017

CATALONHA / 500 CONSES AMB LA GENERALITAT PER LO REFERENDUM !

Nova demostració de força del món local. Els batlles de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), més de cinc-cents, han signat un manifest en què es comprometen a cedir els espais municipals per al referèndum de l’1 d’octubre. Així doncs, nova amenaça del govern espanyol contra els ajuntaments no ha generat cap efecte sobre la determinació del món local sobiranista.

El paranimf de la Universitat de Barcelona, ple de gom a gom, ha estat l’escenari de l’acte, titulat ‘Món local X referèndum’. A més, hi han assistit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el vice-president, Oriol Junqueras; la presidenta del parlament, Carme Forcadell; el president de l’ANC, Jordi Sànchez; i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a més d’alguns membres del govern. Diversos batlles han intervingut per a defensar el referèndum i la independència i s’ha emès un vídeo sobre els greuges de l’estat espanyol respecte de Catalunya.

La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha recordat l’inici del procés amb la manifestació contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut del 2010. Ha anunciat que es convidaran les ciutats agermanades amb els municipis catalans perquè facin d’observadors internacionals en el referèndum.

Vilaweb.cat / 1-7-2017

Les commentaires sont fermés.