Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

jeudi, 29 juin 2017

BARCELONA / LLEI DE REPARACIO DE LES VICTIMES DEL FRANQUISME .

https://imatges.vilaweb.cat/nacional/wp-content/uploads/2017/06/Ovaci%C3%B3-al-parlament-a-familiars-de-les-v%C3%ADctimes-del-franquisme-604x270.pngEl Parlament de Catalunya ha aprovat avui per unanimitat la llei de reparació de les víctimes del franquisme, una norma que declara il·legals els consells de guerra a Catalunya i anul·la els 63.961 judicis franquistes entre el 1938 i el 1978. Just després d’aprovar-se la llei, diputats i representants de les entitats de memòria històrica han entonat Els Segadors.

La norma considera il·legals els tribunals de l’Auditoria de Guerra de l’Exèrcit d’Ocupació –posteriorment anomenat Auditoria de la IV Regió Militar– perquè eren contraris a la llei i vulneraven les exigències del dret a un judici just. A més, constata la nulitat de ple dret de totes les sentències i resolucions de les causes instruides i dels consells de guerra.

El PP hi ha votat a favor tot i que el 2007 va votar al congrés espanyol en contra la llei de memòria històrica que va declarar il·legítims els tribunals i les condemnes del franquisme.

Abans de començar el debat, el parlament ha ovacionat els familiars de les víctimes i els impulsors que han lluitat pel record i reparació de les víctimes del franquisme.

Vilaweb.cat

 

Les commentaires sont fermés.