Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

mardi, 20 juin 2017

MADRID VOL SUPRIMIR LO DEPARTEMENT D'EXTERIORS DE LA GENERALITAT

Résultat de recherche d'images pour "photos palais de la generalitat barcelone"El Tribunal Constitucional (TC) espanyol haurà de dirimir els pròxims dies sobre el recurs que el govern espanyol contra el departament d’Exteriors de la Generalitat. La ponència del recurs li ha correspost al magistrat conservador Santiago Martínez Vares. El recurs demana la supressió tant del nom com de les funcions del departament que dirigeix el conseller Raül Romeva.

El 29 de juny de l’any passat, el tribunal de garanties va aixecar la suspensió sobre les activitats del departament. Tanmateix, va prohibir fer ús de la denominació original que era departament d’Afers Exteriors. En aquell moment, el govern va decidir canviar el nom de la conselleria per departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat de Catalunya.

El govern espanyol considera que, malgrat el canvi en la nomenclatura, el departament conserva les seves funcions de fer política exterior. Una competència exclusiva de l’estat espanyol, segons els advocats de l’executiu del PP.

Vilaweb.cat / 20 de junh

 

Les commentaires sont fermés.