Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

samedi, 10 juin 2017

CATALONHA / RAUL ROMEVA E LO REFERENDUM DEL 1er D'OCTOBRE .

El Conseller d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya, Raül Romeva, ha assegurat a la premsa europea que el referèndum de l’1 d’octubre serà vinculant i l’ha diferenciat de la consulta del 9-N. Ha explicat també que tindrà totes les garanties i implicacions legals.

Els quatre diaris europeus a qui Romeva ha concedit entrevistes són Le Monde, La Stampa, La Tribune de Géneve i Diario de Noticias. En l’entrevista a Le Monde es pregunta quina serà la reacció europea si l’estat espanyol envia els càrrecs públics del govern a la presó per un referèndum ‘legítim i democràtic’. Romeva afegeix que no se sap com el govern espanyol intentarà aturar el referèndum i reflexiona que Europa ha de pensar si pot acceptar un estat membre que no afronta aquest problema.

Sobre el 9-N, el conseller d’Exteriors diu a La Tribune de Gèneve: ‘Ara parlem d’un veritable referèndum, organitzat amb totes les garanties per part del govern català, i tindrà implicacions legals’. Ha afegit que si guanya el ‘sí’ caldrà afrontar totes les conseqüències i que es posaran en marxa els mecanismes necessaris perquè Catalunya comenci a funcionar de manera independent. A La Stampa recalca que el 9-N va ser una consulta organitzada per la societat civil.

Al diari portuguès Diario de Noticias ha explicat que el Tribunal Constitucional ‘no tindrà cap influència’ un cop Catalunya se situï fora del camp legal de l’estat espanyol. Preguntat per una hipotètica victòria del ‘no’ a la independència, Romeva ha comentat que hi hauria noves eleccions i un nou escenari polític .

Vilaweb.cat

Les commentaires sont fermés.