Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

vendredi, 12 mai 2017

"UN REFERENDUM PER CATALUNYA " : ULTIMA OFERTA A MADRID .

El president Carles Puigdemont, el vice-president Oriol Junqueras i el conseller d’Exteriors Raül Romeva presentaran el 22 de maig a Madrid l’última oferta de diàleg per a un referèndum pactat amb l’estat espanyol. Serà un acte a l’Auditori Caja de Música de l’Ajuntament de Madrid a les sis de la tarda amb el títol ‘Un referèndum per Catalunya. Invitació a un acord democràtic’. Aquesta oferta es farà després d’haver rebut l’informe del Pacte Nacional pel Referèndum sobre la feina feta aquests cinc mesos des de la seva creació amb l’objectiu d’obrir escletxes per a un diàleg amb l’estat.

Puigdemont, Junqueras i Romeva presentaran l’oferta a un auditori de l’Ajuntament de Madrid, en mans de Manuela Carmena, després que el senat espanyol denegués la petició de la Generalitat de poder fer l’acte a la seu de la cambra alta. Els tres màxims dirigents del govern explicaran que el diàleg amb l’estat no s’ha de fer entorn de la independència, sinó sobre la voluntat majoritària del poble català de decidir el seu futur per vies democràtiques.

El president Puigdemont va anunciar ahir en un dinar a Barcelona que el govern faria arribar al govern espanyol l’última oferta de diàleg sobre el referèndum abans de procedir a una convocatòria per la via unilateral. Puigdemont va dir: ‘L’estat tindrà la proposta, acompanyada si cal d’enquestes, amb una sol·licitud de diàleg.’ I va expressar la voluntat de flexibilitat de part de la Generalitat amb possibilitat de parlar de la data, la pregunta, les majories i de l’aplicació del resultat. ( Vilaweb.cat)

Les commentaires sont fermés.