Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

jeudi, 04 mai 2017

CATALONHA / 8 000 URNAS PER LO REFERENDUM DE SETEMBRE .

El govern ha fet el primer pas per comprar les urnes del referèndum del setembre. Segons fonts de l’executiu a l’ACN, el Departament de Governació ha pres un acord marc que servirà per a disposar d’una llista d’empreses disposades a subministrar les urnes.

Les empreses interessades tindran quinze dies per a notificar-ho, una vegada l’acord surti publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), que és previst que sigui ben aviat. Segons fonts del govern, gràcies a l’acord s’homologaran empreses perquè la Generalitat pugui contractar el proveïment d’urnes per a qualsevol procés electoral, com una consulta popular o qualsevol altra forma de participació ciutadana. Es calcula que se n’han de menester aproximadament unes vuit mil per a fer el referèndum.

El govern defensa que aquest acord respecta la legalitat vigent, tenint en compte que la Generalitat té les competències per a organitzar processos electorals, i remarca que és la primera concreció del compromís de l’executiu català de fer el referèndum amb acord del govern espanyol o sense. Un compromís que el govern va voler fer visible i ratificar per escrit en l’acte al Pati dels Tarongers del 21 d’abril amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vice-president, Oriol Junqueras, al capdavant.

Vilaweb.cat .

Les commentaires sont fermés.