Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

samedi, 08 avril 2017

PAIS BASC / ARNOLDO OTEGI " CAL CONSOLIDAR LA PAU " .

Résultat de recherche d'images pour "DRAPEAU BASQUE"El dirigent de l’esquerra abertzale Arnaldo Otegi ha fet una crida a la responsabilitat i ha demanat d’estar a l’altura del moment per consolidar una pau justa i duradora al País Basc, ara que ETA s’ha desarmat i ha lliurat el llistat d’amagatalls a les autoritats franceses.

‘Avui conclou una fase, però no les necessitats que tenim com a societat i nació. Posarem sobre la taula la qüestió de l’acostament dels presos, la reparació de la memòria de les víctimes i la desmilitarització del país’, ha dit. Ha qualificat aquests factors com els tres reptes immediats del País Basc.

S’ha felicitat pel desarmament d’ETA: ‘Avui podem celebrar que una organització armada ha deixat d’estar-ho’, ha comentat. Otegi ha assegurat que s’obria una finestra d’oportunitat perquè el desarmament havia generat noves condicions que haurien de permetre tancar les ferides del País Basc i consolidar la pau.

Ha recordat que les forces polítiques, sindicals i la societat civil del País Basc havien donat suport al desarmament d’ETA, amb les excepcions del PP i d’UPN. ‘Exigim que s’abordin els temes que continuen pendents’, ha reblat en la seva compareixença a Baiona.

Vilaweb.cat

Les commentaires sont fermés.