Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

mardi, 28 mars 2017

UN SEGOND REFERENDUM D' INDEPENDENCIA EN ESCOCIA ...

L’image contient peut-être : 1 personne, sourit, texteEl Parlament d’Escòcia ha aprovat aquesta tarda a la proposta de la primera ministra, Nicola Sturgeon, de negociar amb el parlament britànic un segon referèndum d’independència. La proposta ha estat votada per seixanta-nou vots a favor i cinquanta-nou en contra. Sturgeon va afirmar fa unes setmanes la seva voluntat de convocar un referèndum per a finals de l’any vinent.

‘Si el “Brexit” és inevitable, no se’ns pot imposar el canvi, hem de tenir el dret de decidir si volem canviar’, ha dit May al parlament, i ha defensat que el poble d’Escòcia ha de poder triar entre el ‘Brexit’ o esdevenir un país independent capaç de traçar el seu propi camí.

Escòcia va votar l’any 2014 i el ‘no’ a la independència es va imposar per poc marge. Tanmateix, el referèndum del ‘Brexit’ va canviar l’escenari completament. Els escocesos van votar majoritàriament a favor de seguir formant part de la Unió Europea, però el resultat general del Regne Unit va ser favorable a sortir-ne. Davant d’aquesta situació, van ser nombroses les veus que van demanar a Europa de seguir formant-ne part i ja es va obrir la porta a celebrar un segon referèndum d’independència.

Vilaweb.cat

 

Les commentaires sont fermés.