Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

mardi, 21 mars 2017

JORDI SAVALL 1er PREMI GUARDO PAU CASALS

Résultat de recherche d'images pour "PHOTOS JORDI SAVALL"El govern ha aprovat concedir la primera edició del Guardó Pau Casals al músic Jordi Savall (Igualada, 1941) per la seva excel·lència en l’àmbit de la música antiga i per la seva contribució decisiva a la projecció internacional de la cultura catalana. La distinció constata la dilatada trajectòria professional de Jordi Savall, reconeguda internacionalment des de fa dècades. El Guardó Pau Casals pretén, d’una banda, distingir personalitats rellevants que hagin contribuït decisivament a la seva projecció exterior de la cultura catalana i, de l’altra, atorgar-los l’honor d’exercir durant dos anys naturals, de manera altruista, tasques específiques de representació, promoció i projecció de la cultura catalana arreu del món sota la denominació de Legat d’honor de la cultura catalana.

Per a la concessió del premi també s’ha tingut present l’intens treball i la tasca pedagògica del mestre Savall en l’àmbit de la cultura de la Pau i de la defensa de la música com a fonament del diàleg intercultural.

Amb l’acceptació del guardó, Jordi Savall assumeix l’encàrrec de fer, durant aquest any i el 2018, amb el títol honorífic de legat d’honor de la cultura catalana, tasques específiques de representació, difusió i projecció de la cultura catalana arreu del món, tant en el marc de les seves activitats professionals, com en tots aquells esdeveniments o actes culturals als quals pugui assistir a petició de la Generalitat.

Vilaweb . cat      -    Foto: Jordi Savall e Montserat Figueras .

Les commentaires sont fermés.