Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

mercredi, 15 mars 2017

CATALONHA .... LO CAMIN DE L'INDEPENDENCIA

El secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) proposa que el Parlament de Résultat de recherche d'images pour "PHOTOS MANIFESTATIONS BARCELONE"Catalunya proclami la independència en cas que el govern espanyol impedeixi el referèndum. Així ho fa constar en la proposta de full de ruta de l’entitat que avui es fa arribar a tots els socis i al qual ha tingut accés VilaWeb. Des d’ara fins al 29 d’abril, quan es reunirà l’assemblea general de l’ANC a Sabadell, el text és obert a la incorporació d’esmenes.

L’ANC preveu bàsicament tres escenaris des d’ara fins al mes de setembre, quan es preveu que es faci el referèndum. El primer és que el parlament aprovi la llei de transitorietat jurídica, pactada entre Junts pel Sí i la CUP i desada en un calaix fins al moment de la tramitació i aprovació, i la convocatòria del referèndum. En el cas que es pugui fer el referèndum (l’opció d’un referèndum pactat amb l’estat és descartada), l’ANC proposa que es faci una ‘campanya paraigua’ pel sí, que aplegui tots els partits i entitats que subscriguin aquesta opció.

Però si hi ha una intervenció de l’estat espanyol, en forma d’inhabilitacions de càrrecs públics o de suspensió de l’autonomia, l’escenari canvia radicalment. I és aleshores que el secretariat de l’ANC proposa que es proclami la independència. Això, tant si la intervenció de l’estat és abans de l’aprovació de la llei de desconnexió al parlament i la convocatòria del referèndum com si és posterior a l’aprovació.

Vilaweb.cat

Les commentaires sont fermés.