Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

vendredi, 03 mars 2017

CATALUNYA / " EL GOVERN CONVOCARA EL REFERENDUM PER L'INDEPENDENCIA "

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha respòs al dictàmen del Consell de Garanties Estatutàries sobre els pressupostos de 2017, que opina que les partides del referèndum són inconstitucionals: ‘El govern convocarà el referèndum. La partida econòmica està perfectament avalada’. Argumenta que el que prepara el govern és el que la ‘majoria d’ajuntaments i ciutadans desitgen’, que és votar.

‘El capteniment democràtic i la voluntat de defensar el que defensa el món local és radicalment democràtic. I els ciutadans de Catalunya mereixen respecte. Se’ls ha de donar la paraula. Tan difícil és d’entendre?’, ha reblat.

El Consell de Garanties Estatutàries creu que la disposició addicional 31, reservada pel referèndum en el projecte de pressupost del 2017, és inconstitucional i antiestatutària. En la disposició addicional, de 5,8 milions d’euros, ‘el Govern, dins les disponibilitats pressupostàries per al 2017, ha d’habilitar les partides per garantir els recursos necessaris en matèria d’organització i gestió per fer front al procés referendari sobre el futur polític de Catalunya en el marc de la legislació vigent en el moment de la seva convocatòria’.

Puigdemont ha afirmat a la clausura de l’assemblea general de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) que Catalunya està a només uns mesos de donar sentit al motiu pel qual es va crear l’entitat, ha recordat que al parlament hi ha una majoria independentista i que existeix un mandat popular per fer la independència.

Vilaweb.cat

Les commentaires sont fermés.