Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

samedi, 31 décembre 2016

EN OCCITANIA DINS LAS PIRENEUS ... 2017 ES EN CAMIN ...

Afficher l'image d'origine

CARLES PUIGDEMONT " 2017 SERA CLAU PER AL FUTUR DE CATALUNYA "

puigdemontEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat en el tradicional missatge de Cap d’Any que l’any 2017 serà clau per al futur de Catalunya perquè els catalans decidiran lliurement el seu futur en un referèndum legal i vinculant que el govern i el parlament hauran d’aplicar ‘sense dilacions ni excuses’. ‘Serà legal perquè es convocarà d’acord amb el mandat de les lleis’, ha dit Puigdemont, ‘i serà vinculant perquè el resultat que decideixin els ciutadans s’aplicarà’.

Puigdemont ha explicat des del Saló Verge de Montserrat del Palau de la Generalitat que l’objectiu de la legislatura és portar el país ‘de la post-autonomia a la pre-independència‘. Aquest mandat sorgeix de les eleccions del 27 de setembre del 2015, un mandat que el govern ‘està complint de manera fidel’.

Diàleg i mà estesa
El president ha reivindicat la capacitat del govern per fer del diàleg la principal eina per treballar amb l’oposició de la cambra i el govern espanyol. En aquest sentit, s’ha referit a l’ampli consens que existeix a Catalunya al voltant del referèndum i ha posat d’exemple la cimera del dia 23, que va reunir partits, entitats i organitzacions sobiranistes.

Sobre l’anomenada ‘operació diàleg‘ del govern espanyol, Puigdemont s’ha queixat que encara no s’ha rebut resposta a la mà estesa de pactar un referèndum. De fet, Rajoy ha tancat la porta avui a qualsevol pacte per ‘liquidar la sobirania nacional’. ( Vilaweb.cat )

vendredi, 30 décembre 2016

2017 ... " CATALUNYA ES CONSTITUEIX EN UNA REPUBLICA "

Junts pel Sí i la CUP han arribat a un acord polític general sobre el contingut la llei de transitoire. 20161228154640.jpgAquest acord, que us avançava dimarts VilaWeb, és el resultat de més de mig any de debat, fet amb la màxima discreció, en què s’ha treballat sobre l’articulat de la llei complint el termini establert en el debat de política general del parlament.

L’objectiu d’aquesta llei s’expressa en l’article 1 del text: ‘Catalunya es constitueix en una República de dret, democràtica i social.’ Cal afegir-hi la voluntat de garantir la màxima seguretat jurídica en la transició a la república, un cop fet i guanyat el referèndum d’independència.

La llei conté els epígrafs següents:

Preàmbul

  1. Disposicions generals, nacionalitat i territori;
  2. La successió d’ordenaments i d’administracions;
  3. Els drets i els deures;
  4. El sistema institucional;
  5. El poder judicial i l’administració de justícia;
  6. Les finances;
  7. Referèndum d’independència;
  8. El procés constituent;        ( Info: Vilaweb.cat )

PAIS NOSTRE / PRODUIT EN OCCITANIE SUR " OCCITANIE TRIBUNE "

CASTELNAUDARY - REUNION PAIS NOSTRE POUR PRODUIT EN OCCITANIE -  SAMEDI 14 JANVIER A 14 H30

REUNION PAIS NOSTRE POUR " PRODUIT EN OCCITANIE " 14 JANV - 14 H30 MAISON DU CASSOULET A CASTELNAUDARY .

jeudi, 29 décembre 2016

" MAR NOSTRA " A L'OSTAL OCCITAN DE NARBONA

L' ASSOCIATION " OCCITANIE-PAYS CATALAN " DEBOUTEE .

Afficher l'image d'origineLe conseil d'État a décidé hier en fin de journée qu'il n'y avait pas lieu de renvoyer au conseil constitutionnel la question prioritaire de constitutionnalité soulevée par l'association citoyenne Occitanie Pays Catalan. Il s'agit donc d'un nouveau revers pour l'association qui a déjà enregistré le rejet d'une requête devant le juge des référés du conseil d'État, en novembre dernier.

Contestant avec détermination le nouveau nom de la région Occitanie, l'association espérait faire annuler le décret du 28 septembre 2016 officialisant la nouvelle appellation de la région. Contestant avec détermination le nouveau nom de la région Occitanie, l'association espérait faire annuler le décret du 28 septembre 2016 officialisant la nouvelle appellation de la région. Il reste désormais une seule procédure possible pour l'association Occitanie Pays Catalan, le dépôt d'un pourvoi pour «excès de pouvoir.

mercredi, 28 décembre 2016

QUAND MIDI LIBRE FAIT LA PROMOTION DU " MADE IN OCCITANIE " .

Afficher l'image d'origineQuelques mois après l'officialisation de la grande région , l'  OCCITANIE resplendit désormais  dans l'ensemble des médias et notamment dans le quotidien  Midi Libre ... Les événements sociaux , politiques ou culturels d'Occitanie font souvent la " une " , la carte météo apparaît avec le nom Occitanie et dans une série de reportages récents , le journal a mis en avant  les jeux " Made in Occitanie " - avec plusieurs petites entreprises de Nîmes , Montpellier ,Gigean et St Nazaire des Gardies qui fabriquent des jouets en bois et des jeux de société .

Voilà qui donne donne une dynamique supplémentaire à Pais Nostre qui , après le Colloque sur le thème de " L 'Occitanie une force économique " organise le 14 janvier à Castelnaudary  une rencontre avec des chefs d'entreprises et des coopératives pour lancer le projet d'un label PRODUIT EN OCCITANIE .

. REUNION PAIS NOSTRE POUR " PRODUIT EN OCCITANIE " SAMEDI 14 JANVIER A 14 H30

  MAISON DU CASSOULET  A CASTELNAUDARY .

L'ELEGIT CATALAN JOAN COMA : " M' HAN RETIRAT EL PASSAPORT "

H_3160829.JPGEl regidor de la CUP de l’ajuntament de Vic, Joan Coma, ha defensat ‘la desobediència civil no violenta davant situacions com la que ha viscut les últimes hores’. El van detenir ahir i ha estat traslladat a l’Audiència espanyola per declarar davant el jutge Ismael Moreno per un presumpte delicte d’incitació a la sedició. ‘La desobediència és una eina legítima i democràtica en situacions d’injustícia’, ha dit Coma davant els periodistes, per afegir que així ho ha expressat en la seva declaració al jutjat.

El regidor de la CUP també s’ha referit a la mesura cautelar que ha imposat el magistrat de l’audiència a petició de la Fiscalia: ‘M’han retirat el passaport però en tindrem un de nou d’aquí a un any’. Joan Coma ha sortit de les dependències judicials passada la una del migdia després d’una compareixença d’uns 45 minuts i d’una espera de més de dues hores per conèixer la resolució del jutge.

Vilaweb.cat / 28-12-2016

mardi, 27 décembre 2016

MANIFESTACIONS EN CATALONHA ... LIBERTAT PER JOAN COMA

MANIFESTACION  A VIC ( 20 oras lo 27 de Desembre )  INFO de Vilaweb.cat

SOLIDARITAT DE PAIS NOSTRE AMB L'ELEGIT CATALAN JOAN COMA .