Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

samedi, 28 février 2015

Le débat public des Occitanistes

Prêts pour le débat./Photo DDM, JMG.

Païs Nostre organise, ce mardi 3 mars, à 18 h 30, un débat à la bourse du travail, animé par le journaliste de «France 3» Jean-Pierre Laval. «Pour défendre l'occitanisme, les élus départementaux doivent le porter. En outre, les débats pluralistes sont notre ADN», avance Jacky Grau. Ce sera le premier et peut-être le seul débat avant les élections départementales. Les deux heures de débat comprendront trois thèmes : «Votre projet pour le département», «Votre projet pour l'occitan dans l'Aude» et enfin débat avec la salle.

«Le CG11 emploie 50 000 € par an pour la culture occitane alors que pour l'Aveyron c'est 600 000 € et 950 000 € pour le Béarn. Il y a une sacrée marge de progression. On propose 2 € par an et par habitant soit 720 000 €. On pourrait enfin agir. On souhaite aussi un élu référent et enfin un chargé de mission pour l'occitan. C'est une question de volonté. On verra mardi les engagements de chacun».

Nicolas Sainte-Cluque (PS), Didier Mouly (NN pour Élus responsables), Marie-Christine Theron-Chet (UMP, pour Élus responsables) et Jean-Paul Tournissa (Front de gauche pour AUDE) ont confirmé leur participation.

La Dépêche du Midi édition Aude du 28/02/15

vendredi, 27 février 2015

Centenars de manifestants donen suport al jutge Santi Vidal davant de l'Audiència de Barcelona

Més d'un miler de persones s'han concentrat aquest migdia davant del Palau de Justícia de Barcelona, seu de l'Audiència provincial, per donar suport al magistrat Santiago Vidal, suspès de sou i feina durant tres anys pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per haver redactat una constitució catalana. Cap a la una del migdia, Vidal ha sortit a les portes de l'edifici, on l'esperaven nombrosos independentistes, així com polítics d'ERC i ICV-EUiA, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, i diversos jutges i advocats. Vidal ha agraït les mostres de suport i ha dit que continuarà treballant per complir el seu somni de veure néixer la república catalana.


 

Vídeo: Jordi Carreño

vilaweb.cat 27/02/15

CONFERENCIA DE PREMSA DE PAIS NOSTRE A NARBONA .

Lo Movement Pais Nostre ten una conferència de premsa aqueste matin 27 de Febrièr,a 11 Oras ,a l'Ostal Occitan de Narbona .

Se fara la presentacion del debat politic del dimarç 3 de Març (18° 30 /Palais del trabalh) ,amb D.Mouly /M.C Théron-Chet /N.St Cluque/ J.P Tournissa .

jeudi, 26 février 2015

Lu sur "La Dépêche du Midi"

Manif Conseil Général.jpg

mercredi, 25 février 2015

MANIFESTACION OC, A 14 oras AL CONSELH GENERAL A CARCASSONA .

Lo Collectiu"Iniciativa Lengadoc " organisa uèi dimecres 25 de febrièr una manifestacion al Conselh general d'Aude a Carcassona (14 oras ) .Una manifestacion per una vertadièra politica occitana dins l'ensenhament ,la vida publica e los medias .

Pais Nostre apela a una forta mobilisacion amb lo Collectiu !

 

mardi, 24 février 2015

Sur l'Indépendant

Débat départementales.jpg

lundi, 23 février 2015

Anniversaire évènements de Montredon

Affiche - Débat Montredon.jpg

DEPARTEMENTALES /DEBAT AVEC DIVERS CANDIDATS LE 3 MARS A NARBONNE .

Quelques semaines avant les élections départementales ,Pais Nostre organise un débat  Mardi 3 Mars ,à Narbonne .

Des candidats de diverses sensibilités ont confirmé leur présence :

. Didier Mouly , Maire de Narbonne ( Elus responsables / Divers droite ) .

. Nicolas Sainte- Cluque ( Parti Socialiste ) .

. Marie-Christine Théron-Chet (UMP ) .

. Jean-Paul Tournissa ( Front de Gauche ) .

Deux questions seront au coeur du débat :

1/ Quel avenir pour le département dans le cadre de la réforme territoriale?

2/ Quel programme pour la langue et la culture Occitane dans l'Aude ?

Puis ,dans une deuxième partie,un débat s'engagera avec la salle .

.MARDI 3 MARS / SALLE E. SERMET DU PALAIS DU TRAVAIL A NARBONNE

dimanche, 22 février 2015

Oriol Junqueras qualifica les municipals de primera tanda del 'referèndum' del 27-S

L'endemà que el president Artur Mas destaqués davant els càrrecs municipals de CDC la importància en clau sobiranista de les eleccions locals del maig per a les parlamentàries del 27 de setembre, avui és el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, qui en parla. En un article d'opinió publicat al Punt Avui qualifica les municipals del 24 de maig com una primera tanda de les eleccions del 27 de setembre, 'el nostre referèndum'.

'Que no ens hagin deixat votar com ho fan les democràcies avançades no vol dir que renunciem a tenir la mateixa qualitat democràtica que Escòcia o el Quebec. Per això, el 27-S serà el nostre referèndum, i el 24-M la primera volta on ens juguem tenir nous consistoris, amb conviccions profundament democràtiques, que ajudin a fer realitat el resultat del referèndum del 27-S.'

Per a destacar la importància de les eleccions municipals, Junqueras també recorre a la història del país. 'Quan el 12 d'abril de 1931 es van convocar eleccions, després de caure el règim de Primo de Rivera, allò determinant va ser la majoria republicana a la immensa majoria de municipis del país. I és a partir d'aquell resultat que Francesc Macià, "interpretant el sentiment i els anhels del poble que ens acaba de donar el seu sufragi", va proclamar la República Catalana el 14 d'abril.' Aquelles municipals, considera Junqueras, es van erigir en 'un plebiscit en tota regla'.

El procés cap a la independència, opina el també batlle de Sant Vicenç dels Horts, 'tindrà una primera tanda decisiva' en aquestes eleccions de maig: 'Perquè si els independentistes no tenim majoria als ajuntaments, el procés en pot sortir molt tocat. I al contrari: si el resultat d'aquestes eleccions és una majoria clara d'ajuntaments compromesos amb el procés, haurem fet un pas endavant i irreversible per consolidar el camí cap a la independència.'

vilaweb.cat 22/02/15

samedi, 21 février 2015

Sur l'Indep

Tignous.jpg