Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

vendredi, 31 octobre 2014

Artur Mas: 'El govern espanyol ha traspassat la línia del ridícul'

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha concedit aquest migdia una entrevista a VilaWeb, que serà publicada íntegrament al vespre. Pocs minuts abans de començar la conversa, el govern espanyol havia anunciat que impugnaria davant el Tribunal Constitucional el procés participatiu del 9 de novembre. El president ha dit que faria tot allò que fos al seu abast perquè el 9-N es fes tal com s'havia previst.

El fet que el govern espanyol es basi en una conferència de premsa de fa quinze dies ha sorprès el president. Hi veu solament una explicació: que el govern espanyol vol espantar la gent. 'Basen el recurs en la conferència de premsa que vaig fer el 14 d'octubre. Si era tan evident que s'hi podia recórrer en contra, per què han trigat més de quinze dies? La meva conclusió és que, com que difícilment ho podran aturar de veritat, volen perjudicar-ho al màxim, volen espantar la gent perquè no hi participi, volen desacreditar-nos internacionalment i forçar la situació d'una manera insòlita. És una demostració que tenen moltes ganes de tocar els nassos.'

Segons el president, el govern espanyol ja ha fet el ridícul amb aquesta impugnació: 'En aquests moments el govern espanyol ja ha travessat la línia del ridícul, perquè intentar suspendre una cosa que no es fa i intentar suspendre un procés participatiu que ja ha agafat el caire que ha agafat i que s'organitza a través de voluntariat... això traspassa la línia del ridícul. I espero que no vagin més enllà del ridícul que ja fan com a govern.'

vilaweb.cat 31/10/14

UNA DIRECCION COLLEGIALA PER LO PARTIT OCCITAN .

Cambiaments dins lo Partit Occitan, a l'escasença de son XIII Congrès ,tengut en Menerbés los 25 e 26 D'Octobre .Es ,mai que mai,una evolucion del burèu federal e de son biais de foncionar .Ara la direccion se vol collegiala e  i a pas mai de president .

Los secretaris son P. Costa (Europa e internacional) / G.Alirol (Regions e Pobles Solidaris)/ A.M Hautant ( Democracia)/ G.Latrubesse (Finanças e elegits)/ C. Garcia-Cros ( Ensenhament )/ M.José Maruejols (Ruralitat )/ D.Grosclaude ( Institucions) /P.Roux ( Cultura e societat)/ T.de Boissezon ( Egalitat ) /D.Escarpit ( Joinessa) ) .

 

jeudi, 30 octobre 2014

Junqueras demana mantenir les urnes el 9-N digui el que digui el Consell d'Estat, la Moncloa i el TC

El president d'ERC, Oriol Junqueras, no contempla un 9-N sense urnes ni paperetes. La decisió del Consell d'Estat era 'previsible', segons el republicà, i ara demana és que ningú es faci enrere. 'La qüestió clau no és el que diu el Consell d'Estat, el TC i el govern espanyol, sinó que aquesta vegada tots seguim endavant', ha declarat als periodistes des del Parc de la Ciutadella, on els diputats d'ERC han fet un dels primers actes de la campanya centrada en el 9 de novembre.

Les paraules de Junqueras han inclòs nombroses referències indirectes al govern: 'Esperem que tothom estigui a l'alçada i mantingui els compromisos com sempre els haurien d'haver mantingut.'

vilaweb.cat 30/10/14

El Consell d'Estat avala per unanimitat d'impugnar el 9-N

Els vuit membres de la comissió permanent del Consell d'Estat espanyol i el seu president, José Manuel Romay de Beccaría, han aprovat per unanimitat aquest matí d'impugnar la votació del 9 de novembre. Quan ha sortit de la reunió, un d'aquests membres, el jurista Miguel Rodríguez-Piñero ha afirmat que el Consell d'Estat 'està subjecte a la seva pròpia doctrina' i per tant no pot canviar de criteri 'a cada moment'. Feia referència al dictamen que ja va emetre el 28 de setembre sobre el 9-N original, en què també va avalar per unanimitat el recurs davant del Tribunal Constitucional.


Rodríguez-Piñero ha apuntat també que la base del dictamen i un dels arguments que previsiblement utilitzarà el govern espanyol al seu recurs és el fet que la pregunta de la consulta alternativa sigui la mateixa que la del 9-N original. 'Podeu comparar l'una pregunta amb l'altra i en veureu les semblances i divergències', ha dit.

El Consell d'Estat és presidit per l'ex-ministre de Sanitat del primer govern d'Aznar, José Manuel Romay de Beccaría, i la comissió permanent és formada per vuit membres i presidida per l'ex-ministre de Justícia, Landelino Lavilla. Alguns dels seus membres són Miguel Herrero y Rodríguez de Miñón, redactor de la constitució; Miguel Rodríguez-Piñero, ex-president del Tribunal Constitucional; Fernando Ledesma, president del Tribunal Suprem; i María Teresa Fernández de la Vega, ex-vice-presidenta del govern espanyol. Aquesta permanent és la mateixa que el dia 28 de setembre ja va aprovar per unanimitat els dos dictàmens amb què el govern espanyol va impugnar el 9-N original davant el Tribunal Constitucional. 

L'executiu espanyol tindrà sobre la taula el dictamen del Consell d'Estat avui mateix, de manera que a la reunió del consell de ministres de demà podrà aprovar el recurs d'inconstitucionalitat. Pot ser que el presenti demà abans de les tres del migdia o bé dilluns a partir de dos quarts de deu del matí. Sigui com sigui, el ple del Constitucional l'abordarà a la reunió ordinària dels dies 4, 5 i 6 de novembre. Si la petició va acompanyada d'una apel·lació expressa a l'article 161.2 de la constitució, com va passar en el recurs contra el 9-N original, l'admissió a tràmit implicaria la suspensió dels actes impugnats, tot i que en aquesta avinentesa no hi ha cap document, ni llei ni disposició en què pugui recaure la suspensió. 

vilaweb.cat 30/10/14

dimanche, 26 octobre 2014

INAUGURACION DE "L'OSTAL OCCITAN" DE NARBONA LO 6 DE NOV .

Amb la Calandreta "La Jaquetona" , L'Ostal Occitan es una creacion de la comuna de Narbona,fruch de la volontat de l'equipa novèla de Didier Mouly .Una equipa ont cal saludar lo trabalh remirable de Joan-Maria Orrit,soci de Pais Nostre,Conselhèr municipal delegat a la cultura occitana .

Es lo dijous 6 de Novembre ,a 18 oras ,que se fara l'inauguracion de l'Ostal ,amb lo Conse D.Mouly e los responsables de la "Convergència Narbonesa " .Tot lo mitan occitan de la Narbonesa es convidat .

.OSTAL OCCITAN / CARRIERA JOAN JAURES / A COSTAT DE L'OFICI DE TORISME .NARBONA .

samedi, 25 octobre 2014

MONTPELLIER DEVIENDRA METROPOLE AU 1er JANVIER 2015 !

"Il fallait faire vite,renforcer les compétence intercommunales pour peser au moment de l'inéluctable fusion des régions Languedoc-Roussillon et Midi-Pyrénées " a déclaré hier Philippe Saurel, Maire de Montpellier et Président de l'Agglomération .Les conseillers communautaires ont  voté la transformation de l'agglo en Métropole un changement historique -qui sera officiel le 1er janvier prochain .

Comme Toulouse, Bordeaux, Strasbourg où Nantes ,Montpellier aura plus de force pour le tourisme,le numérique,les transports,la santé,les sciences du vivant .

Un moment historique sous l'impulsion de Philippe  Saurel qui a bien compris la nécessité de  préparer les collectivités à la prochaine création de la puissance Occitane des deux Régions unies .

vendredi, 24 octobre 2014

La Casa de la Generalitat de Perpinyà podria tenir urna el 9-N

Dimecres el Departament de Governació va fer pública la llista d'espais al país i a l'estranger on es podrà votar en la consulta del 9 de novembre. En cap de les llistes no apareix la Casa de la Generalitat a Perpinyà, tot i haver-ne demanat, tant en la primera proposta de 9-N com en la nova versió. Governació podria anunciar avui a la tarda que al final n'hi haurà, tal com destaca Ràdio Arrels.

En el format actual de la consulta, comenten des de la Casa a Perpinyà, aquest espai no havia estat inclòs d'entrada en la llista de locals i equipaments amb urnes perquè es consideraria que els residents sud-catalans a Catalunya Nord que vulguin participar en el 9-N podrien desplaçar-se al centre de votació específic que hi haurà al Palau Robert de Barcelona.

A la representació del govern a Perpinyà, amb tot, es considera que és important que s'hi pugui votar tenint en compte, per exemple, que tant a la ciutat com a tot Catalunya Nord hi ha molta gent gran, 'fills de la retirada', amb dret de vot, però sense possibilitats de desplaçar-se a la capital catalana el 9-N.

La Casa de la Generalitat de Perpinyà espera 'una resposta formal i definitiva' de Governació, que podria arribar avui mateix.

vilaweb.cat 24/10/14

LES SENATEURS R.COURTEAU et G.JOURDA POUR L'UNION DES REGIONS DU MIDI .

Aprés le "coup fourré "de quelques sénateurs ultra conservateurs contre la fusion des deux régions du Midi,la bataille n'est pas finie ! Les deux Sénateurs Audois Roland Courteau et Gisèle Jourda viennent de déposer un amendement rétablissant le projet de fusion de Midi-Pyrénées et Languedoc-Roussillon .Le texte explique que " Nous avons besoin de régions fortes pour faire face à la concurrence au niveau national et Européen .

L'addition des forces favorisera le développement harmonieux des territoires et notamment sur le plan économique ,en constituant un quatriéme bloc de 6 millions d'habitants et le douziéme PIB Européen ,basé sur la complémentarité entre Toulouse et Montpellier et la Méditerranée " .

C'est le 28 Octobre que le Sénat débattra de la réforme territoriale,aprés le discours de Manuel Valls .

jeudi, 23 octobre 2014

Milers de valencians es manifesten per demanar la dimissió de la consellera d'Educació

Milers de ciutadans han eixit als carrers del País Valencià en defensa de l'ensenyament públic i en valencià i per demanar la dimissió de la consellera M. José Català i el ministre José Ignacio Wert. Diferents plataformes, entitats i col·lectius representants de la societat civil del País Valencià s'han unit en la convocatòria d’una vaga avui de la comunitat educativa. L’objectiu és fer visible el malestar per les retallades a l’escola pública i els efectes negatius de l'aplicació de la LOMCE al sistema educatiu valencià.

'La política educativa té l’única pretensió de desmantellar i privatitzar l’escola i la nova llei d'educació ens mou de nou a eixir a paralitzar el sistema educatiu i a eixir al carrer a manifestar-nos', expliquen les entitats.

A més de la vaga al món educatiu, s'han fet manifestacions a València, a Castelló i a Alacant. A Ontinyent, la convocatòria s'ha fet a la plaça de la Concepció, convocada pel Front Estudiantil Unificat-Ontinyent, amb el suport de la Plataforma Prou i de Compromís de la Vall d'Albaida.

Les entitats convocants són: FAPA-València, FE CCOO PV, Escola Valenciana, Sindicat d'Estudiants PV, Intersindical Valenciana STEPV, Front Estudiantil PV, BEA, Plataforma tots som Cremona, Acció Cultural País Valencià (ACPV), València Laica, FAPA-Castelló Penyagolosa, CAVE-COVA, València Laica, FEU (Front Estudiantil Unificat Alcoi), Podem Educació PV, PSPV-PSOE, EUPV, PCPV, PCPE, CJC, Esquerra Republicana País Valencià, Els Verds PV i el grup Compromís.

Les plataformes, entitats i col·lectius consideren que han patit ‘un inici de curs catastròfic, amb calor a les aules, infraestructures nefastes i falta de professorat’. Denuncien que s’hagin eliminat cinc mil places de professorat i posen sobre la taula l’augment de ràtio a les aules la denegació de línies en valencià, la permanència de barracons crònics i les deficiències d'infraestructures, entre més qüestions.

Asseguren que ‘el sobreesforç i el bon treball que les comunitats educatives desenvolupen als centres públics ha demostrat que amb la lluita s'aconsegueixen els objectius d'integració social, qualitat i compensació educativa que garanteixen l'accés de la ciutadania al dret a l'educació’.

Per aquesta raó, afirmen que la societat civil ha de sortir el carrer en contra de la política educativa i també per demanar la dimissió del ministre Wert i de la consellera M. José Català.

vilaweb.cat 23/10/14

mercredi, 22 octobre 2014

Les urnes del 9-N arribaran a pràcticament tot Catalunya

Un 99% dels ciutadans de Catalunya podrà votar el 9 de novembre en el seu municipi. Finalment, hi haurà col·legis en 938 dels 947 municipis catalans; en total, 1.255 col·legis i 6.430 urnes. A banda els sis-cents espais que són de titularitat de la Generalitat --la majoria instituts-- i que es poden utilitzar per a la consulta, el govern ha treballat amb els ajuntaments per donar cobertura a tot el territori i hi haurà molts centres educatius tant públics com concertats on es podrà votar. Tot aquest dispositiu ha estat possible gràcies a l'enorme quantitat de voluntaris inscrits.

Els nou municipis on no hi haurà cap col·legi són Sant Cugat Sesgarrigues, Pontons, Castellví de Rosanes (Baix Llobregat), Arres, Bausen, Canejan, Almatret, Horta de Sant Joan i Vespella de Gaià. En aquests llocs, els ciutadans s'hauran de desplaçar per poder votar.

D'entrada, el govern va fixar en vint mil els voluntaris que feien falta per a poder tirar endavant el dispositiu. A dia d'avui ja n'hi ha més de trenta mil, i això ha permès dissenyar un dispositiu més ambiciós que no es preveia de bon començament. La inscripció és oberta encara, fins dilluns a les dotze del migdia.

El formulari per apuntar-s'hi es manté actiu al web http://participa2014.cat.

vilaweb.cat 22/10/14