Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

lundi, 31 mars 2014

Message personnel

à Serge MEISSONIER

à propos de la langue d'oc et du Provençal....

Tout comme le languedocien, le béarnais, le catalan etc... le provençal

fait partie de la langue d'oc,

Par conséquent, la messe qui sera dite en provençal

ne sera pas dite en languedocien... mais en langue d'oc

comme nous l'avons annoncé.

Message personnel.

à Madame Agnès PAILLARD.

Pour obtenir le livre sur la résistance renseignez-vous auprès de :

 

Archives Départementales

41 Avenue Claude Bernard

11000 CARCASSONNE                     Tel : 04 68 11 31 54

Dernière minute !

Manolo Premier Ministre.jpg

DES CONSEILLERS MUNICIPAUX OCCITANS ELUS DANS L'AUDE !

Plusieurs conseillers municipaux occitans ont été élus les 23 et 30 Mars en pays d'Aude , beaucoup avec le label " Bastir 2014 ", d'autres à titre individuel ,et  partout avec le soutien  de Pais Nostre :

.Jean-Marie Orrit à Narbonne / Evelynne Rouffia à Leucate/Marie-France Montosson à Moussan/ Bertrand Castany à Caves/Jean-Pierre Fournier à Roquefort-des-Corbiéres/Serge Marty à Durban/Didier Carbonnel à Trébes /Guy Sié à Fleury d'Aude . D'autres élus de sensibilité oc devraient renforcer cette dynamique trés intéressante dans les jours et semaines à venir ...

.LE DIMANCHE 27 AVRIL PAIS NOSTRE INVITE CES ELUS ET TOUS NOS AMIS A UNE "TAULEJADA OCCITANA " à ROQUEFORT -DES -CORBIERES . BANQUET FESTIF , A MIDI , A LA CAVE COOPERATIVE .

ON PEUT S'INSCRIRE AU TEL 06.72.55.04.36 .

 

Humeur

Le principe des vases communicants.jpg

dimanche, 30 mars 2014

Catalans, flamencs i escocesos es manifesten a Brussel·les amb el lema 'Europa, votarem!'

Milers de manifestants (4.000 segons la policia belga, 25.000 segons els organitzadors) s'han manifestat aquest diumenge a Brussel·les amb els lemes 'Europe, we will vote!' i 'It's about democracy!'. Sobretot flamencs i catalans, però també tirolesos del sud i alguns escocesos i bascos, han denunciat davant les institucions comunitàries les 'dificultats i amenaces per exercir la democràcia i el dret de votar en un referèndum'. 

'No farem cap pas enrere, rebutgem qualsevol oposició, dificultat o amenaça a l'exercici d'un dret fonamental universal com el dret a l'autodeterminació', ha advertit Anna Arqué, portaveu de la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus convocant.

vilaweb.cat 30/03/2014

samedi, 29 mars 2014

A LIMOUX ,LE CLUB ENTREPRENDRE VA CREER UNE " FONDATION CATHARE "...

Limoux c'est le pays de la blanquette,du chardonnay et du carnaval ... mais pas seulement !Des dirigeants d'entreprises  y ont crée le "Club Entreprendre ", dirigée par Marie Josée Aparicio ,une dynamique agent d'assurance Limouxine.

M.J Aparicio vient de rendre public un grand  projet ,la création d'une" Fondation Cathare" qui pourrait faire le lien entre l'identité culturelle du pays,son patrimoine,sa gastronomie,sa viticulture et son économie, pour lui donner un nouveau rayonnement à travers le monde .La Fondation serait représentée par des ambassadeurs recrutés dans les confréries existantes dans le Pays cathare .

Un projet intéressant,en espérant que se fasse la synergie entre l'économie du pays et la culture occitane .

.M.J APARICIO  /FONDATION CATHARE/LIMOUX tel 04.68.31.14.72 .

vendredi, 28 mars 2014

Partits i entitats catalanistes s'uneixen per barrar el pas al Front Nacional

'El Front Nacional és un perill real per a la catalanitat i cal barrar-li el pas per no posar en perill tota la feina feta'. Aquest ha estat el missatge que ha unit a Perpinyà entitats i partits polítics en defensa de la llengua i la cultura catalanes, sobre la possibilitat que el Front Nacional de Louis Aliot guanyi diumenge la segona tanda de les municipals. En un comunicat conjunt, els signants diuen que 'rere paraules amanyagadores' s'amaga l'extrema dreta més radical que, en cas de guanyar, 'posaria en perill la democràcia' i 'esclafaria sense cap consideració' tota sensibilitat vers el català a Catalunya Nord'.

La reunió conjunta ha estat promoguda per Unitat Catalana, el partit presidit per Brice Lafonatine que concorre a les eleccions a Perpinyà a la llista de la UMP del batlle Jean-Marc Pujol. Ha tingut el suport de pràcticament totes les entitats que treballen en defensa i promoció de la llengua i la cultura. Així, a més de representants d'Unitat Catalana i ERC, hi han participat la Bressola, l'Associació Arrels, Òmnium Cultural, l'ANC, els Cors de Clavé, el Casal Català del Conflent i el Centre Català del Vallespir, entre més.

Els participants han explicat que l'objectiu de la trobara era fer una crida a la mobilització per evitar la victòria del Front Nacional de Louis Aliot a la segona volta de les eleccions municipals a Perpinyà de diumenge, i no pas un acte de suport a la UMP. Així, Miquel Arnaudies, president de la Federació d'Entitats en Defensa de la Llengua i la Cultura Catalana, que ha actuat com a portaveu, ha evitat donar cap consigna de vot. Sí que ha demanat una participació massiva de 'la gent sensible amb el catalanisme' perquè no seria acceptable, ha afegit, que la gent 'tanqués els ulls' davant el perill que suposa l'extrema dreta, tant per la democràcia com pel catalanisme.

Arnaudies ha alertat que en cas de guanyar, el Front Nacional 'esclafaria sense cap consideració' el moviment catalanista posant en perill tots els avenços realitzats els darrers anys. En aquest sentit, el president de l'escola Arrels, Pere Manzanares, no ha dubtat en afirmar que una victòria de l'extrema dreta a Perpinyà suposaria 'un dia negre' per a l'ensenyament del català a les escoles de la capital nord-catalana. 'El diàleg amb les institucions ha tots aquests anys l'element clau per introduir el català a les aules', ha afirmat, un diàleg que no seria possible amb un partit d'extrema dreta i anti-català com és el Front Nacional.

Pel que fa als representants polítics, Joan Ridaura, d'ERC, ha volgut deixar clar que el 'comú denominador' de tots els presents a la reunió és el de constatar el perill real que representa el Front Nacional i fer una crida per, més enllà de diumenge, treballar per evitar que l'extrema dreta torni a tenir opcions de comandar l'Ajuntament de Perpinyà. A més, Ridaura ha recordat que, guanyi qui guanyi diumenge, ha de 'ser conscient' que tot i que comptarà amb una àmplia majoria al consell municipal, no haurà rebut el suport de gairebé el 80% dels ciutadans de Perpinyà.

Per últim, Brice Lafontaine, president d'Unitat Catalana i membre de la llista de la UMP de l'alcalde Jean-Marc Pujol, ha destacat la importància d'un acte com el d'aquest divendres que ha aconseguit aplegar tot el catalanisme contra un enemic comú com és el Front Naciona. Així, tot i formar part de la llista de la UMP a Perpinyà, ha reconegut que l'objectiu de l'acte no ha estat en cap cas donar suport directe al programa de la UMP i sí expressar el rebuig contra 'un partit nacionalista francès i contrari a la catalanitat'.

 

vilaweb.cat 28/03/14

APRES LES MUNICIPALES , LE MOUVEMENT" BASTIR" VA CREER UNE ASSOCIATION D'ELUS .

Une trentaine d' occitanistes ont été élus au premier tour des élections municipales sous le label "Bastir 2014 "... et bien d'autres  devraient rejoindre le mouvement au soir du deuxiéme tour .Dimanche 30 mars ,nous  appellons à voter pour les listes qui se sont engagées sur un programme de promotion de l'Occitan et, dans les autres cas, à porter les suffrages sur les listes démocrates .

Ces élections auront permis la création du mouvement citoyen "Bastir "qui rassemble de nombreuses sensibilités ,une dynamique qui doit être développée .  Dores et dejà,la coordination de" Bastir " a annoncé la création d'une Association d'élus et la structuration du mouvement, à organiser dans toutes les régions du pays .Pais Nostre sera partie prenante de ces excellentes initiatives .

jeudi, 27 mars 2014

ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA :55 OOO SOCIS E AMICS !

Lo movement ciutadan de" l'Assemblea Nacional Catalana "conèis dempuèi qualques jorns una dinamica vertadièra ...a l'ora d'ara ,l'ANC recampa 30 OOO socis e mai de 25 OOO amics ... Atal ,es una força per l'independènça e per la preparacion del referendum d'autodeterminacion del 9 de novembre .Osca e viva l'afrairement entre Occitania e Catalonha !