Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

samedi, 30 novembre 2013

LES BRETONS NE LACHENT PAS !!! 30.OOO BONNETS ROUGES à CARHAIX .

A  Paris ,les jacobins qui pensaient voir s'arrêter la révolte Bretonne en sont pour leurs frais ... A l'appel du Collectif "Vivre,Décider et Travailler en Bretagne ",plus de 30.000 manifestants se sont rassemblés aujourd'hui à Carhaix et l'on a vu confluer paysans,ouvriers ,pêcheurs ,artisans ,commerçants ,petits entrepreneurs ,mouvements régionalistes derrière le drapeau "gwenn a du ".

L'Occitanie qui avait tant porté le slogan " Vivre et travailler au pays  " devrait s'inspirer de ce mouvement ,et se lancer dans la lutte car ici aussi les revendications ne manquent pas !

AVEC LE TGV ,LA CAPITALE CATALANE A 1H 55 DE NARBONNE !

"Volèm lo TGV " ... C'était il y 20 ans la revendication de Pais Nostre qui avait organisé une manifestation commune avec nos amis d' Unitat Catalana ... Aussi peut -on comprendre notre joie à l'annonce du lancement des trains directs TGV entre l'Occitanie et la Catalogne sud à partir du 15 décembre .Désormais, la capitale catalane sera à deux heures de Carcassonne et Béziers, 2h 50 de Montpellier et 1h 55 de Narbonne .Les relations culturelles ,festives et économiques vont ainsi se multiplier entre nos deux pays .On devrait voir encore plus de catalans venir visiter le Languedoc et il serait temps que les offices de tourisme et les municipalités mettent en place un accueil en langue catalane digne de ce nom .Pour les occitans ,il sera aussi plus facile d'aller voir un concert ou un match du Barça ...

Cette évolution arrive aussi à la veille d'un moment historique ,avec en 2014, le référendum qui verra le peuple catalan se prononcer sur l'indépendance du pays .

Joan-Pèire Laval .

vendredi, 29 novembre 2013

RTVV, tancada enmig de crits de 'Açò és un colp d'estat'

A les 12.19 d'aquest migdia l'emissió de Canal 9 se n'ha anat a negre. La comissió de liquidadors ha entrat a l'edifici acompanyada d'un gran dispositiu policíac i ha tancat les emssions de la televisió pública valenciana, mentre els treballadors cridaven des del plató 'Fabra dimissió' i 'Açò és un cop d'estat'. D'aquesta manera el govern d'Alberto Fabra ha posat final a vint-i-quatre any de la Poc abans el jutjat d'instrucció número 1 de Paterna havia ordenat el desallotjament immediat de les instal·lacions de Ràdio Televisió Valenciana

thumb_474__4.jpg


Poc abans el jutjat d'instrucció número 1 de Paterna havia ordenat el desallotjament immediat de les instal·lacions de Ràdio Televisió Valenciana a Burjassot.  'Si el desallotjament de RTVV no es produeix de manera immediata i voluntària, es produirà al desallotjament de l'edifici per la força policíaca', deia el TSJPV a través del seu compte de Twitter. 

Els integrants de la comissió de liquidació de RTVV havien presentat aquesta matinada una denúncia per usurpació d'instal·lacions i coaccions. 'La denúncia no va dirigida contra cap persona concreta. Els denunciants han demanat, com a mesura cautelar, el desallotjament de les instal·lacions al·legant que se'ls imedeix de realitzar les funcions que legalment tenen encarregades'.

Arran de l'ordre del jutge, la comissió liquidadora i la policia ha entrat a la seu de RTVV a Burjassot i ha tallat l'emissió. Abans, però, els treballadors han estat resistint i emetent en directe durant hores.

Els treballadors resisteixen

El govern valencià ha intentat tancar RTVV aquesta nit, però la resistència dels treballadors ha impedit el tancament de l'emissió de Canal 9 durant dotze hores. No han pogut evitar la desconnexió de les emissions de Ràdio 9, que s'han fet per sorpresa la mitjanit passada. La presència de la policia en les seus de l'empresa feia preveure que el tancament seria ràpid, però l'operació no havia estat ben preparada. A la porta, especialment del centre emissor de Burjassot, ràpidament s'hi concentraren treballadors, personalitats i polítics que volien entrar. Els han barrat el pas, però quan hi ha entrat un diputat la porta principal ha quedat oberta i centenars de treballadors han entrat. Començava una nit molt llarga. I al matí ha aparegut el tècnic a qui el Consell havia contractat per a tancar l'emissió, conegut amb el malnom de Paco 'Telefunken'. Tanmateix, s'hi ha acabat negant'La meua consciència em diu que no s'apague.'

thumb_474__4.jpg


La policia entrava a la nit a la seu de Ràdio 9 i també a la delegació del grup a Alacant: ocupava tots dos centres i hi impedia l'entrada dels treballadors. Abans de la una de la nit, Ràdio 9 ha estat silenciada, però Sí Ràdio, no. A partir de les tres de la matinada els treballadors han començat a rebre correus electrònics que els deien que ja no havien d'anar a treballar. Però molts han reprès l'emissió a través d'internet i també, al matí, a través de la freqüència de Sí Ràdio. 

Al centre emissor de Burjassot el tècnic, acompanyat de dos policies, provava d'entrar a la sala de control per a apagar les emissions, però els membres del comitè d'empresa han ocupat l'entrada a la sala i els hi ha impedit l'accés. Els periodistes i la resta dels treballadors començaven aleshores un programa extraordinari en què han anat narrant els principals fets de la nit. 

S'hi ha vist un personatge que solament s'ha indentificat dient que era 'd'una altra empresa': era l'encarregat, segurament tècnic, de tancar les emissions. Un periodista de Canal 9 l'ha perseguit demanant-li qui era i què volia fer fins que la policia l'ha amagat en una sala. Finalment l'han identificat. Li diuen Paco 'Telefunken', i a primera hora del matí ha eixit dient que es negava a tancar l'emissió.

Tot ha estat narrat en directe, i no tan sols al País Valencià: mitjans de tot arreu, entre els quals VilaWeb, reemetien el senyal. El 3/24 també l'ha reemès, cosa que ha suscitat declaracions d'afecte, primer des del plató del 9/24 i després de l'estudi 5, l'estudi gran, on polítics i personatges coneguts han anat passant a expressar la solidaritat amb RTVV.

Entre aquestes personalitats hi havia Leonardo Ramon, un dels dirigents històrics d'Unió Valenciana, que havia estat un aliat del Partit Popular. Ramon ha demanat en directe la dimissió del president de la Generalitat, dimissió reclamada també per tots els polítics de l'oposició, que tota la nit han fet costat als treballadors.

Poc abans de les cinc de la matinada el president del comitè d'empresa, Vicent Mifsud, era cridat pel cap de la policia autonòmica, que havia acudit al centre emissor de Burjassot. Volia comunicar-li la intenció de tancar la televisió. El periodista li ha respost recordant-li que no serien els treballadors que tancarien RTVV.

A les set del matí els treballadors s'han anat concentrant davant del control central del centre emissor de Burjassot per a impedir novament a la policia i als tècnics la desconnexió de l'emissió.

Els treballadors han continuat emetent fins passat migdia, quan la comissió liquidadora ha entrat amb la policia per tancar l'emissió. D'aquesta manera han posat fi a vint-i-quatre anys de ràdio televisió públiques valencianes i deixen el País Valencià sense cap televisió en català. 

 

vilaweb.cat 29/11/13

jeudi, 28 novembre 2013

Mas anunciarà una pregunta 'clara' d'aquí a tres setmanes

El president de la Generalitat, Artur Mas, anunciarà d'ací a tres setmanes la pregunta de la consulta. Ho ha dit el portaveu de CiU al parlament, Jordi Turull, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Turull no ha volgut revelar-ne l'enunciat, però ha insinuat que no preguntaria sobre la tercera via: 'Ha de ser clara i no que la gent se l'hagi de llegir dues vegades', ha dit. Proposar aquesta suposada tercera via correspon a l'estat espanyol, ha afegit.

thumb_474__4.jpg

Mas va dir fa ben pocs dies que la pregunta havia de ser 'inclusiva'. Amb això, segons Turull, volia dir que 'la refermin i la validin totes les formes polítiques del dret de decidir'.

No ha deixat clar si l'enunciat de la pregunta inclouria la paraula 'independència' o bé 'estat independent'. Però sí que ha fet entendre que no es preguntaria pas sobre l'anomenada 'tercera via' ni que aquesta tercera via fos una opció de resposta.

D'ací a tres setmanes s'ha de fer al parlament el darrer ple de l'any. També s'hi podria portar a debat i votació la petició al congrés espanyol per a la transferència de la competència per a convocar referèndums mitjançant l'article 150.2 de la constitució.

Aquesta votació havia de ser el dia 4, durant el ple de la setmana que ve. Però es va ajornar per les desavinences entre els partits sobiranistes sobre com fer la petició: si amb una proposició de llei (deixant la tramitació de la petició en mans de la mesa del congrés espanyol i amb una delegació del parlament que es desplacés a les corts espanyoles), o bé amb una proposició no de llei, defensada pels grups catalans a la cambra.

 

vilaweb.cat 28/11/13

REFERENDUM SUR L'INDEPENDANCE DE L'ECOSSE LE 18 SEPT 2014 .

Le processus de l'indépendance de l'Ecosse est bien lancé . Edimbourg et Londres se sont accordés sur le référendum d'autodétermination qui se tiendra le 18 septembre 2014 .Cette vieille nation aspire à la liberté et à la maîtrise de son économie ,notamment la ressource pétroliére .

Le premier ministre et dirigeant du Scottish National Party ,Alex Salmond vient quant à lui de présenter le "livre blanc " de la souveraineté ,une somme considérable de 650 questions et réponses sur les problématiques de l'indépendance .

Parmi les points clés ,notons le choix des Ecossais de conserver la Livre sterling comme monnaie et sa volonté de rester membre de l'Union Européenne .

Pais Nostre suit de prés cette marche à l'indépendance de l'Ecosse et publiera des informations sur ce blog tout au long de l'année prochaine .

Joan-Pèire  Laval .

mercredi, 27 novembre 2013

RASSEMBLEMENT BRETON ,SAMEDI 30 NOVEMBRE A CARHAIX .

A l'appel du collectif "Vivre,décider et travailler en Bretagne " des milliers de "bonnets rouges"sont attendus samedi 30 Novembre à Carhaix.

 

claire_louet_bonnets_rouges_manif_quimper.jpg?itok=6GObKgvm


Le rassemblement sera à la fois revendicatif et culturel .A partir de 12h 30 de grands artistes se produiront sur le site de Kerampull,connu pour accueillir l'été le festival "Les Vieilles Charrues" :

-Gilles Servat/ Les Fréres Morvan/Gwennyn/ Dom Duff/ Plantec/Olav ...

A 15 h ,discours des différents leaders et à partir de 16 h ,manifestation en direction du centre ville de Carhaix .

Pais Nostre exprime au peuple breton en lutte toute  sa solidarité et son salut fraternel .

mardi, 26 novembre 2013

MUNICIPALES 2014 :" BASTIR " PRESENT DANS TOUT LE PAYS OCCITAN !

 La  coordination du mouvement " Bastir 2014 " annonce qu'il devrait y avoir 150 candidats occitanistes dans des dizaines de villes et villages aux élections municipales de Mars 2014 et la liste n'est toujours pas close. Bastir n'est pas un parti politique mais un mouvement de citoyens occitans qui s'engagent dans des listes de diverses couleurs politiques,en dehors de l'extrème droite.

Il y aura des candidats occitanistes dans l'ensemble du pays occitan ,de Toulouse à Pau,Limoges,Montauban,Narbonne,Orange,Agen,Auch et dans de nombreuses villes moyennes et villages .

 Le mouvement Bastir confirme aussi" qu'à la suite des élections,une association d'élus occitanistes sera constituée.Elle permettra de travailler en groupe,de bâtir un réseau capable de formuler des projets communs et de s'exprimer publiquement pour faire valoir des idées et points de vue " .

www.bastir2014.com

bastir2014@gmail.com

lundi, 25 novembre 2013

Municipales 2014 : Table Ronde à Carcassonne

Table ronde Carcassonne.gif

Table ronde Carcassonne - participants.jpg

dimanche, 24 novembre 2013

41% DES FLAMANDS POUR LE CONFEDERALISME EN BELGIQUE .

Le quotidien Bruxellois " Le Soir " publie dans son édition datée 23/24 nov un sondage édifiant sur l'évolution de l'opinion Flamande en Belgique . Les principaux résultats sont les suivants :

-41% des électeurs néerlandophones sont favorables au projet confédéral avancé par la N-VA ,le parti autonomiste Flamand .Cette proposition demande le transfert de toute la fiscalité aux entités fédérées,l'état central ne conservant que la défense et des pouvoirs de sécurité .

- Un tiers des néerlandophones (31,2%) sont prêts à voter pour la N-VA faisant des autonomistes le premier parti .

L'éditorialiste du quotidien pose bien la question clé en écrivant que"ces chiffres ont le mérite de la clarté .Ils ne doivent pas être balayés de la main par des francophones aux antipodes de ces thèses...L'on ne pourra pas indéfiniment retenir sous le toit Belge une Flandre qui ne partagerait plus toutes les valeurs du sud " .

Ainsi,2014 s'annonce de plus en plus comme le nouveau réveil des nationalités en Europe , de la Flandre aux référendums d'autodétermination prévus de la Catalogne à l'Ecosse .

Joan -Pèire  Laval .

samedi, 23 novembre 2013

La pregunta de l'ANC: 'Vol que Catalunya sigui un estat independent?'

El secretariat nacional de l'ANC ha fet pública avui la Declaració de Novembre, el seu primer manifest solemne de caràcter purament polític arran de la preocupació per la lentitud del procés. L'entitat exigeix més concreció i passes més valentes cap a l'exercici de l'autodeterminació i proposa, per exemple, una pregunta 'clara i directa' per a la consulta que s'ha de fer, 'irrenunciablement', el 2014: 'Vol que Catalunya sigui un estat independent?'

thumb_474__4.jpg

La declaració, llegida a Seva (Osona), també considera 'irrenunciable' que es faci una consulta sobre el futur polític de Catalunya el 2014, preferentment abans del 31 de maig de 2014, 'tal com marca el full de ruta de l'ANC'. De fet, creu que s'ha de convocar 'en el moment en què es concreti el marc legal aplicable'. Respecte a la petició del parlament al congrés espanyol de poder organitzar la consulta, diu el sercretariat, 'no pot servir d'excusa per a demorar-la'.

 

La declaració de l'ANC també exigeix unitat entre els partits favorables al dret de decidir i proposa que es faci visible amb 'una candidatura d'ampli espectre sociopolític' en les eleccions europees del 25 de maig vinent, 'que pugui tenir el suport del màxim nombre de forces polítiques i de moviments populars'.

 

L'últim punt diu que l'ANC 'seguirà amb atenció l'evolució de la situació i, si cal, convocarà noves mobilitzacions per a garantir el dret democràtic de la ciutadania d'ésser consultada'.

 

'Decisions històriques'

 

Després de la lectura del manifest, la presidenta de l’entitat, Carme Forcadell, s'ha adreçat als presents: 'Sabem que el 2014 serà un any decisiu. L'estat espanyol és un estat fort, poderós, que juga brut. I nosaltres haurem de respondre amb democràcia i arguments.' 'A Catalunya' ––ha afegit–– 'hem guanyat la batalla de la democràcia, i també guanyarem la de la independència', perquè 'el món no entén que no se'ns deixi votar mentre a Escòcia sí: és que a la Unió Europea hi ha ciutadans de primera i de segona?'

 

Adreçant-se específicament als partits, els ha dit: 'Calen decisions històriques. Demostrin la mateixa unitat que vam demostrar la societat civil per fer possible la Via Catalana.' I els ha demanat que no pensin en el seu partit, sinó en el país: 'Som en moments històrics i només avançarem amb decisions històriques. I per això necessitem unitat, unitat i unitat.' I ha afegit: 'Demanem un govern de concentració quan faci falta i una candidatura unitària per a les eleccions europees.'

 

'Estem segurs que les nostres institucions estan al servei del poble, però ens ho han de demostrar amb el seu compromís de dir-nos la data i la pregunta abans de final d'any i convocant la consulta durant el 2014. Si escolten la ciutadania ens tindran al seu costat, com fins ara, però si no és així, la societat civil catalana haurà de tornar a demostrar la seva capacitat de mobilització.'

'Per avançar hem de tenir sentit històric. Per això demanen unitat de país als representants polítics i als partits', ha conclòs: 'El desafiament que tenim al davant, només l'assolirem si anem units. Haurem de demostrar coratge i valentia. Però ho aconseguirem.'

 

vilaweb.cat 23/11/13