Midilibre.fr
Tous les blogs | Alerter le modérateur| Envoyer à un ami | Créer un Blog

mercredi, 24 avril 2013

660 SIGNATURES POUR LE "MANIFESTE OCCITANISTE " !

A ce jour,660 personnalités et militants occitans ont signé le Manifeste Occitaniste ,une initiative qui vise à présenter le maximun de candidats Oc aux élections municipales de 2014 . Ce qui est remarquable dans cette action ,c'est la volonté de rassemblement de toutes les sensibilités et une stratégie avec un objectif concret ,bien déterminé :créer un réseau d'élus régionalistes qui puisse agir de maniére concertée .

De nouvelles reunions publiques sont programmées :le Vendredi 26 avril à Toulon à la salle Arnal ,rue V. Scotto et le samedi 18 Mai à St Sulpice (Tarn) à la salle Cassin ,place Jean Jaurés .

Enfin ,un label commun est proposé pour le Manifeste "

                                    " BASTIR  LA CIUTAT " .

D'autres suggestions peuvent être faîtes auprés du secrétariat :

manifeste .occitaniste@gmail.com

mardi, 23 avril 2013

Mas veu bé la pregunta proposada per ERC per a la consulta

El president de la Generalitat, Artur Mas, veu bé la proposta de pregunta que va fer la secretària general d'ERC, Marta Rovira, en una entrevista recent a VilaWeb (Vostè creu que Catalunya ha de ser un estat independent?). 'És una pregunta molt clara, concisa i entenedora. Està bé. Però la pregunta que ens hem de fer és si ara és el moment de tancar i acordar la pregunta, quan tot just estem negociant. Si ara definim la pregunta, o les preguntes, tot el procés pot quedar encallat', diu en una entrevista a El Punt Avui, en què deixa oberta la possibilitat a formular més d'una pregunta.

Mas exposa així els factors a tenir en compte en el procés: 'Primer, hi ha d'haver consulta. Segon, s'ha d'insistir en el diàleg, amb l'estat i amb la comunitat europea i internacional. Tercer, hi ha d'haver a Catalunya una majoria àmplia per poder enfocar aquest procés amb garantia d'èxit, tot i que ja sé que mai la tindrem al cent per cent. I quart, això s'ha de fer dins del marc legal, l'existent o el que puguem construir.'

També ha reiterat el seu posicionament personal a favor de la independència: 'Artur Mas, com a ciutadà de Catalunya, en un referèndum a favor de la independència, votarà que sí. Ja ho vaig fer en la consulta popular.'

Precisa que, com a president del país, ha d'actuar d'una altra manera: 'Per això poso més l'accent en el dret de decidir que no pas en l'estat propi. S'hauria d'entendre. Com a president, el meu gran repte és que la gent pugui votar, i després cadascú que s'apunti a la resposta que consideri.'

Sobre les suposades divergències dins del consell executiu en relació amb el procés i la consulta, diu: 'En algun moment, alguna opinió donada per algun membre del govern com a resposta d'algunes preguntes insistents, és cert, li ho admeto, pot comportar que hi hagi matisos en el guió. O que s'interpreti que hi són. Però quan el govern es reuneix i es poden parlar i debatre les coses amb calma, no hi ha cap divergència. Hi ha opinions complementàries, però no divergències. Serem cent per cent fidels a allò que s'ha pactat amb l'electorat, amb el Parlament de Catalunya, amb ERC i amb la mateixa CiU.'


També adverteix dels entrebancs que posarà l'estat espanyol al procés sobiranista. 'Veurem una seqüència de guerra, de joc brut (…). En un moment determinat veurem més actuacions en l'àmbit judicial, que la majoria de vegades seran imparcials', ha dit.

I ha admès que hi ha interessos financers, econòmics i mediàtics a Catalunya que no veuen bé l'opció de l'estat propi. Però, en canvi, sí que hi veu una majoria social favorable. 'Diria que la immensa majoria està a favor de l'estat propi. Si no parlem de nombre, sinó del poder amb capacitat d'influència, de generar opinió, d'influir en els mitjans de comunicació i en els centres de poder, probablement en la balança pesa més l'altre costat; estan més en la línia de “dret a decidir, potser sí, però ja en parlarem”. Entre els influents, per dir-ho així, probablement hi ha més gent a favor del dret a decidir, però en contra de l'estat propi.'

vilaweb.cat 23/04/13

dimanche, 21 avril 2013

Le Roman-photo du Samedi

Le roman photo - Mariage pour tous.jpg

Coup de coeur

Soirée Jean Vialade.jpg

samedi, 13 avril 2013

Tots a Rodéz !

image.gif

Mas denuncia una campanya de l'estat contra símbols catalans com Jordi Pujol

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat que l'estat espanyol havia començat una campanya de descrèdit contra referents catalans per a trencar la cohesió social de Catalunya, i ha posat com a exemple l'ex-president Jordi Pujol. 'Sembla que alguns organismes de l'estat molt poderesos tenen diners posats en un calaix per mirar de carregar-se els principals referents de Catalunya', ha dit en referència al CNI durant la seva intervenció en el Consell Nacional de CDC a Sant Cugat del Vallès.

Així, ha emmarcat dins d'aquestes campanyes l'ofensiva judicial contra Jordi Pujol i la seva família, amb informacions periodístiques contra el mateix expresident i acusacions judicials contra dos dels seus fills, Oriol i Jordi.

'Davant d'això, hem de dir, com a partit i com a país, que aquests símbols continuen essent referents importants, amb els quals ens identifiquem, i no deixarem que els destrueixin de qualsevol manera', i ha afegit: 'El president Jordi Pujol ha estat un símbol amb què s'ha identificat molta gent en aquest país durant molt de temps, i ara també intenten desgastar-lo'.

'Manca de realisme alarmant de l'oposició'

D'una altra banda, Mas ha retret a alguns partits de l'oposició la seva 'manca de realisme alarmant' sobre el pressupost, i ha demanat seriositat i maduresa als partits que 'van deixar la Generalitat al costat del precipici' i que ara sembla que l'empenyin a caure-hi. En aquest sentit, ha assegurat que CiU no vol erosionar ni destruir l'estat del benestar, tot i que ha admès que l'ha tensionat, perquè la federació nacionalista és 'un dels principals pares de la criatura'. De fet, ha assegurat que és el dèficit fiscal i l'objectiu de dèficit el que posa en risc l'estat del benestar.

Mas ha criticat el 'populisme' i fins i tot el 'lerrouxisme' que suposa demanar gastar més diners per tenir certs sectors socials contents. Aquest populisme també l'ha lligat a la 'grolleria' i la 'mala educació preocupant' que s'han vist aquesta setmana al Parlament, i ha demanat als partits que no facin servir la violència verbal perquè es pot passar a la física, cosa que seria 'letal' per la imatge del país.

També ha defensat el paper de CiU en les retallades, assegurant que no volen destruir l'estat del benestar, ja que en són un dels 'principals pares'. En canvi, ha dit que els partits que apunten a CiU com a causant del problema desvien l'atenció de l'origen de la falta de diners: el dèficit fiscal i l'objectiu de dèficit. Això, que no depèn de la Generalitat, segons ell, fa passar la 'tenalla' del govern espanyol com a 'carícia.

Per això ha reiterat que no aprovaran un pressupost amb un objectiu de dèficit del 0,7%, ja que seria un 'suïcidi col·lectiu' i una 'imatge gràfica' de que la Generalitat sí que desmunta l'estat del benestar.

vilaweb.cat 13/04/13

Coup de coeur

Nature et Miel.jpg

Le Roman-photo du Samedi

Le Roman photo - Patrimoine.jpg

jeudi, 11 avril 2013

Soirée d'Hommage à Jean Vialade

Affiche -Hommage à Jean Vialade.jpg

vendredi, 05 avril 2013

Le Roman-photo du Samedi

Roman-photo - Cahuzac une histoire tirée par les cheveux.jpg